Meksikietiškas vištienos troškinys su konservuotais pomidorais ir Chipotle pasta

2024-06-19 Autorius WorldRecipes.lt

Meksikietiškas vištienos troškinys su konservuotais pomidorais ir Chipotle pasta
Meksikietiškas vištienos troškinys su konservuotais pomidorais ir Chipotle pasta yra ne tik skanus, bet ir naudingas patiekalas, suteikiantis daug svarbių maistinių medžiagų. Pagrindinė šio troškinio sudedamoji dalis – vištiena, kuri yra puikus baltymų šaltinis. Baltymai yra būtini raumenų augimui ir atkūrimui, taip pat prisideda prie sotumo jausmo, padėdami išvengti persivalgymo​.

Be to, šio troškinio gamybai naudojami konservuoti pomidorai yra gausūs antioksidantų, ypač likopeno, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais organizme ir gali sumažinti tam tikrų ligų riziką​​. Chipotle pasta prideda ne tik ypatingo skonio, bet ir šiek tiek aštrumo, kuris gali skatinti medžiagų apykaitą ir gerinti virškinimą.

Alternatyvūs ingredientai (Jeigu norite eksperimentuoti su skoniu arba tiesiog neturite kai kurių ingredientų, galite išbandyti šias alternatyvas):

- Vištienos filė gali būti pakeista kalakutiena arba jautiena, suteikiant kitokį skonį ir tekstūrą patiekalui.
- Konservuoti pomidorai gali būti pakeisti šviežiais pomidorais arba pomidorų tyrė, jei norite intensyvesnio skonio.
- Chipotle pasta gali būti pakeista smulkinta aitriąja paprika arba čili milteliais, jeigu norite reguliuoti patiekalo aštrumą.

Ingredientai

    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustyto)
    • česnakas: 3 skiltelių (sukapotų)
    • rudas cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Chipotle pasta: 1 arbatinio šaukštelio
    • konservuoti pomidorai: 400 gramų
    • vištienos filė: 1
    • raudonieji svogūnai: 1 nedidelio (supjaustyto riekelėmis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų.
  2. 2. Sudedame svogūną bei kepiname ant mažos ugnies, kol šis truputį paruduos ir suminkštės (maždaug 5 minutes).
  3. Reklama
  4. 3. Paskutinę minutę sudedame česnakus bei pakepiname kartu su svogūnais.
  5. 4. Tuomet įmaišome cukrų, pastą bei konservuotus pomidorus.
  6. 5. Sudedame į puodą vištienos filė padalinta į keturias lygias dalis, užpilame padažu bei troškiname maždaug 20 minučių arba kol vištiena išvirs.
  7. 6. Po to išvirusią vištieną išimame, šakučių pagalba sudraskome bei sudedame atgal į padažą.
  8. 7. Papuošiame raudonuoju svogūnu.
  9. 8. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais. Mėgaujamės!
Vištiena kokosų pieno padaže su paprikomis, gvatemalietiškai
(10)
Vištiena medaus ir sojos padaže
(1)
Saldžiarūgštė Generolo Tso vištiena
(7)