Vištiena su daržovėmis jogurtiniame padaže su baltu sausu vynu

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Vištiena su daržovėmis jogurtiniame padaže su baltu sausu vynu
Lengvai pagaminamas patiekalas, troškinta vištiena su daržovėmis, kreminiame jogurto padaže su baltu sausu vynu. Tiesiog kaip mėgstame mes, mūsų šeimoje. Tikrai rekomenduoju išmėginti, nes paruošimas nėra sudėtingas, o skonis tikrai fantastiškas. Vienas geriausių vištienos receptų tai tikrai. Tad imamės gamybos!

Ingredientai

    • vištienos filė: 500 gramų
    • raudonųjų paprikų: 2
    • svogūnų: 1
    • česnako: 2 skiltelių
    • natūralaus jogurto: 400 gramų
    • balto sauso vyno: 80 mililitrų
    • kurkumos: 2 arbatinių šaukštelių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • petražolių / svogūnų laiškų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištieną supjaustykite gabaliukais, apkepinkite alyvuogių aliejuje, kol gražiai apskrunda.
  2. 2. Pagardinkite druska, pipirais, supilkite vyną ir uždengę troškinkite maždaug 15 minučių.
  3. 3. Paprikas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus ir česnakus susmulkinkite ir apkepinkite kitoje keptuvėje alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.
  4. 4. Įpilkite šlakelį vandens, įmaišykite kurkuma prieskonius ir patroškinkite maždaug 8 minutes.
  5. 5. Sudėkite vištieną, įmaišykite jogurtą ir dar pagardinkite druska bei pipirais pagal savo skonį.
  6. 6. Patiekite apibarstę kapotais žalumynais. Šalia labai tinka virti ryžiais arba bulvės. Skanaus!
Vištiena kepta orkaitėje su alumi ir žolelėmis
(1)
Pica su vištiena, rūkyta šonine ir obuoliais
(2)