Paprastas kalakutienos troškinys su morkomis ir kaliaropėmis

2024-01-15 Autorius Violetos kambariukas

Paprastas kalakutienos troškinys su morkomis ir kaliaropėmis
Neseniai Jums rodžiau kaip pagaminti kalakutienos troškinį su daržovėmis ir saulėje džiovintais pomidorais, o kadangi tas receptas susilaukė nemažai Jūsų dėmesio, tai nusprendžiau parodyti dar vieną labai įdomų variantą, kuris mūsų šeimai labai patinka. Tai troškinys su morkomis ir kaliaropėmis, nors jis ir paprastai pagaminamas, bet gaunasi tikrai labai skanus. Tad mėginkite!

Beje, šiam patiekalui taip pat galite rinktis ir vištienos filė, viskas pavyks labai puikiai!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kaliaropės: 1 (vidutinio dydžio)
    • morkos: 4 (vidutinio dydžio)
    • svogūnai: 1
    • kalakutienos filė: 500 gramų
    • petražolės: ryšulėlio
    • sviestas (kepimui)
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių nuskustas morkas bei kaliaropę supjaustome juostelėmis.
  2. 2. Svogūną supjaustykite ganėtinai smulkiai.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nuplautą kalakutienos filė, supjaustykite mažais gabaliukais.
  5. 4. Keptuvėje išlydę sviestą, apkepkite svogūną, kai jis taps skaidrus, sudėkite kalakutieną, kepkite kol apskrus. Sudėkite morkas bei kaliaropes.
  6. 5. Uždenkite keptuvę bei troškinkite maždaug 10 minučių.
  7. 6. Kai jau daržovės suminkštės, supilkite grietinėlę, pabarstykite druska bei pipirais.
  8. 7. Patroškinkite maždaug 5 minutes. Svarbu, nepertoškiname daržovių, nes kitaip gausime košę.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!

Aušra

Lb lb...lb skanu. Tik aš gaminausi sveikesniu būdu, keptuve tik papurškiau aliejumi ir nepyliau grietinėlės. Negalvojau, kad tokia skani karštuoju būdu gaminta kaliaropė. Dažnai taip gaminsiu. Ačiū už receptą🥲❤
Atsakyti