Varškės vafliai - labai ploni, traškūs ir nerealiai skanūs!

2019-09-19 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Varškės vafliai - labai ploni, traškūs ir nerealiai skanūs!
Iš šios nuostabios tešlos galima kepti tiek blynus, tiek vaflius.

Ingredientai

    • varškė: 150 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 125 mililitrų
    • cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų
  3. 2. Tada baltymus išplakame mikseriu iki standžių putų.
  4. baltymus išplakame mikseriu iki standžių putų
    Reklama
  5. 3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi beveik iki baltumo. Įpilame ištirpintą, šiek tiek atvėsintą sviestą, pieną, įdedame varškę ir viską gerai sublenderiuojame, kad neliktų varškės gumulėlių.
  6. 4. Tuomet miltus persijojame kartu su kepimo milteliais į gautą masę, ir sublenderiuojame iki vientisos masės.
  7. 5. Tešla turi gautis tirštoka.
  8. 6. Po to standžiai išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai mentele, iš apačios į viršų įmaišome į varškės tešlą.
  9. 7. Paskui elektrinę vaflinę gerai įkaitiname, patepame truputį aliejumi ir dedame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos, kepame kol dailiai apskrus. Skanaujame vienus arba su mėgstamais pagardais! :)
  10. 8. Pastebėjimas: Tik iškepti vafliai būna traškūs, o kraunant vieną ant kito - šiek tiek suminkštėja.
  11. 9. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.


Varškės vafliai - labai ploni, traškūs ir nerealiai skanūs!
Varškės vafliai - labai ploni, traškūs ir nerealiai skanūs!
Neriebus meduolis be medaus su uogiene
(11)
Karamelinis tinginys pagal Beatą
(5)
Briuselio vafliai su alumi
(2)