Paprasti plikyti pyragaičiai

2019-05-07 Autorius Taip norėjau

Paprasti plikyti pyragaičiai
Jau buvau itin pasiilgusi, anksčiau kažkaip dažniau kepdavau, paskutiniu metu daugiausia kepu tik užkandžiams, su įvairiais pikantiškais įdarais. Šį kartą labai užsimaniau saldžių, tai nieko nelaukiau ir puoliau maišyti tešlą.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vanduo: 250 mililitrų
    • margarinas: 100 gramų (kartais dedu perpus su sviestu)
    • miltai: 250 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 4-5
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į puodą pilkite vandenį, dėkite cukrų, margariną ir druską bei kaitinkite iki užvirimo.
  2. 2. Užvirus įmaišykite miltus, maišykite stipriai, mediniu šaukštu, kol tešla užplinka (sueina į vieną gumulą bei atlimpa nuo puodo sienelių).
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet nukelkite bei laukite kol atvės. Į atvėsusią tešlą, mediniu šaukštu, įsukite po vieną kiaušinį. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad laikytų formą, bet tuo pačiu ne per kieta.
  5. 4. Po to kepimo indą ištepkite sviestu.
  6. 5. Arbatiniu šaukšteliu dėkite tešlos gumuliukus. Šiaip įprastai darau per konditerinį maišelį, bet šį kartą, prisipažinsiu, patingėjau, ir dėjau desertiniu šaukštu, tai išėjo didžiuliai. Dėdamos palikite nemažus tarpus, nes plikytukai ir kyla, ir plečiasi.
  7. 6. Paskui kepkite iki 200-220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, kol gražiai parus.
  8. 7. Traukite bei atvėsinkite. Atvėsusius įdarykite kokiais tik patinka įdarais. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.