Kokosinis šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno

2024-11-18 Autorius Rugilė - maistassielai

Kokosinis šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Kokosinis šokoladinis Tinginys be kondensuoto pieno – sodrus, traškus ir tirpstantis burnoje, su puikiai derančiu šokolado, riešutų ir sausainių skoniu. Puikiai tinka smaližių užkandžiams ar desertui prie kavos.
 
Sausainiai suteikia pagrindą ir tekstūrą, kokosų aliejus ir pienas suteikia švelnumo ir natūralų aromatą. Klevų sirupas saldumo šaltinis su subtiliu skoniu.
 
Patiekiant galima pabarstyti kakavos milteliais ar papuošti šokolado drožlėmis. Šis desertas džiugins tiek šokolado mėgėjus, tiek mėgstančius traškias tekstūras.

Autorės komentaras - nors atrodo ir labai panašiai kaip tinginys, tačiau tai labiau panašu į kokosų pieno ir šokolado "fudge". Tai sveikesnė tinginio versija, nors reikia nepamiršti, kad išlieka taip pat riebus desertas. 

Ingredientai

    • Kokosų pienas: 400 ml (1 skardinė, pilno riebumo)
    • Kokosų aliejus: 2 valg. š.
    • Juodasis šokoladas: 200 g (70% kakavos)
    • Klevų sirupas: 2 valg. š.
    • Lazdyno riešutai: 50 g
    • Lazdyno riešutų skonio sausainiai: pakelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius ir riešutus susmulkinti iki norimo dydžio gabaliukų.
  2. 2. Šokoladą susmulkinti ir išlydyti garų vonelėje.
  3. 3. Šokoladui ištirpus sudėti kokosų aliejų, kokosų pieną, klevų sirupą ir viską maišant kelias minutes pakaitinti garų vonelėje.
  4. 4. Pakaitinus atidėti, kad šiek tiek atvėstų.
  5. 5. Pasirinktą formą ištiesti maistine plėvele.
  6. 6. Smulkintus sausainius ir riešutus įmaišyti į šokolado masę.
  7. 7. Viską sudėti į paruoštą indą, išlyginti paviršių ir padėti į šaldytuvą bent 2 val.
  8. 8. Pjaustyti ir lepintis!
Kokosinis šokoladinis tinginys be kondensuoto pieno
Receptų autorė maistassielai
Vafliai su obuoliais
(1)