Plikytas citrininis kremas - lemon curd

2024-03-12 Autorius WorldRecipes.lt

Plikytas citrininis kremas - lemon curd
Tokį plikytą citrininį kremą (angliškai - lemon curd) galima pasigaminti iš anksto ir drąsiai laikyti šaldytuve net iki 7 dienų. 

Iš mano nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 0,5 litro kremo.

Citrininiu kremu galima skaninti blynus arba skrebučius. Jis tikrai itin skanus. Taip pat idealiai tiks tortams sutepti, arba keksiukams paskaninti. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • citrinos: 2 didelių
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia užkaiskite puodą su vandeniu.
  2. 2. Ant jo dėkite prikaistuvį (gausis garų vonelė) su sviestu. Kaitinkite tol, kol sviestas ištirpsta.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į dubenį berkite cukrų, druską, muškite kiaušinius, pilkite citrinos sultis ir dėkite nutarkuotą citrinos žievelę. Masę gerai išsukite.
  5. 4. Tuomet į ištirpusį sviestą supilkite kiaušinių ir cukraus masę.
  6. 5. Kaitinkite, kol padažas tampa tirštas, nuolatos maišydami, kad nepradėtų lipti prie indo sienelių.
  7. 6. Pilkite pasiruoštą kremą į stiklainiuką ir leiskite atvėsti.
  8. 7. Laikykite šaldytuve iki savaitės laiko. Naudokite pagal norus ir fantaziją. Skanaus!
Šventiniai vafliai
(6)