Švediški kakaviniai kamuoliukai, dar vadinami švediškais "chokladbollar", yra itin mėgstamas saldumynas ne tik Švedijoje, bet ir visame pasaulyje. Šie kamuoliukai yra idealus sprendimas, kai norisi greitai paruošti skanėstą be kepimo ir sudėtingų ingredientų. Avižiniai dribsniai suteikia kamuoliukams puikų tekstūrinį pojūtį ir sotumo jausmą, o kakava prideda gilų šokolado skonį, kuris puikiai dera su kokosų drožlėmis.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Minkštas sviestas: Galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris suteiks papildomo tropinio poskonio ir tiks veganams.
- Cukrus: Jei norite mažesnio cukraus kiekio, galite naudoti medų, klevų sirupą ar steviją.
- Sausainių trupiniai: Vietoj sausainių trupinių galite naudoti smulkintas riešutų miltus (pvz., migdolų), kas praturtins kamuoliukus sveikais riebalais ir baltymais.
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kamuoliukų dydis turėtų būti maždaug 3 cm skersmens, kad būtų lengviau valgyti.
- Rekomenduojama kamuoliukus laikyti šaldytuve bent valandą prieš patiekiant – taip skoniai susistovės ir bus intensyvesni.
- Kokoso drožles galima pakeisti smulkintais riešutais ar cukraus pudra, jei norisi kitokio apvoliojimo skonio.
Kalorijos
- Bendras kalorijų kiekis: apie 1800 kcal
- Kalorijos viename kamuoliuke: apie 90 kcal (skaičiuojant, kad iš viso gaunama 20 kamuoliukų)
Raimonda
Atsakyti