Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis

2023-09-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Šiandien noriu pasidalinti su Jumis kefyro ir želė desertu su uogomis, kurio net kepti nereikia. Paruošimo laikas šiek tiek užima laiko, bet nėra labai sudėtingas. O rezultatas tikrai labai geras. Jei esate įvairiausių želė pyragų mėgėjai, tai galiu pažadėti, kad šis variantas Jums tikrai labai patiks. Tad nieko nelaukiam ir imamės gamybos!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 3 litrai deserto.

Ingredientai

    Kefyro sluoksniui:
    • kefyras: 800 mililitrų
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukrus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų (+100 mililitrų vandens)
    • mėgstama želė: 2 pakelių (+800 mililitrų vandens)
    Želė sluoksniui:
    citrinų skonio želė: 2 pakelių (+800 mililitrų vandens)
    uogos: 0,5 litro (aš naudoju avietes, šilauoges ir gervuoges)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Aš šį desertą ruošiau želė žiede, todėl gaminau jį aukštyn kojomis, kad apvertus želė sluoksnis su uogomis būtų viršuje.
  2. 2. Želė žiedą patepkite aliejumi.
  3. 3. Tada supilkite nuplautas uogas.
  4. 4. Citrinų skonio želė užpilkite karštu vandeniu, gerai išmaišykite, kad neliktų neištirpusios želė gabaliukų.
  5. 5. Atvėsinkite ir supilkite ant uogų. Dėkite į šaldytuvą stingti.
  6. 6. Kefyro sluoksniui taip pat pasiruoškite želė. Jeigu naudosite skirtingus skonius, kiekvieną želė atskirai užpilkite 400 mililitrų karšto vandens ir gerai išmaišykite.
  7. 7. Leiskite pilnai sustingti.
  8. 8. Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  9. 9. Kefyrą maišykite su grietinėle, cukrumi, citrinos sultimis ir žievele.
  10. 10. Supjaustykite jau sustingusią želė gabaliukais ir įmaišykite į kefyro masę.
  11. 11. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir šiek tiek pravėsusią supilkite į kefyro masę. Gerai išmaišykite.
  12. 12. Kefyrą su želės gabaliukais pilkite ant jau sustingusio želė ir uogų sluoksnio.
  13. 13. Dėkite į šaldytuvą stingti.
  14. 14. Patiekite ir skanaukite!
  15. 15. Rekomendacija: Daugiau želė desertų receptų rasite: Želė desertai.
Nekeptas kefyro ir želė desertas su uogomis
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)
Grikinė babka - Dzūkų grikių boba
(4)
Moliūginės spurgos
(2)