Kitokie - minkšti ir purūs varškės pyragėliai su grietine

2024-03-11 Autorius WorldRecipes.lt

Kitokie - minkšti ir purūs varškės pyragėliai su grietine
Tai ne paprasti varškės pyragėliai, paruošti su grietine, manų kruopomis ir lydytu sviestu, tai yra tiesiog kažkas stebuklingo!  Gaminau juos jau daugybę kartų ir tikrai gaminsiu ateityje. Patinka jie ne tik man, bet ir visai mano šeimai, o ypatingai vaikams. Savo skoniu jie kiek primena varškėčius, bet man asmeniškai yra net kiek skanesni už juos. Ar bus gaminami dar kartą? Be jokios abejonės, nes tokio skanumėlio atsisakyti tiesiog yra neįmanoma. Nieko daugiau nebelaukiam ir pasigaminam jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • varškė: 200 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
    • grietinė: 5 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 3 valgomųjų šaukštų
    • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilė arba cinamonas: pagal skonį
    • džiovinti vaisiai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę sutriname su cukrumi, kiaušiniais bei vanile (arba cinamonu) ir kepimo milteliais.
  2. 2. Tuomet įpilame sviesto, grietinės ir manų kruopų. Gerai išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dedame džiovintų vaisių (jeigu juos naudosite).
  5. 4. Paimame keksiukų silikonines formeles, sutepame jas aliejumi bei sudedame į jas masę.
  6. 5. Kepame iki auksinės rudos spalvos 180 laipsnių temperatūroje.
  7. 6. Išimame iš orkaitės, palaukiame, kol atvės, ir išimame iš formelių.
  8. 7. Patiekiame su grietinės padažu (sumaišome grietinę bei cukraus pudra) arba su mėgiama uogiene. Skanaus!

Aldona

Tikrai labai skaniai gavosi! Ačiū. :)
Atsakyti