Chocolate fondant - šokoladinis fondantas (desertas fondant au chocolat)

2021-12-14 Autorius WorldRecipes.lt

Chocolate fondant - šokoladinis fondantas (desertas fondant au chocolat)
Deesertas Fondant Au chocolat (šokoladinis fondantas), tai toks desertas, kurį aš pirmiausiai rekomenduoju prie tamsaus alaus (labiausiai tinka tamsūs, sodri, kiek saldoki), o tik po prie mėgstamos kavos, arbatos arba ledų.

Jeigu skaitote mūsų puslapį, tai jau pastebėjote, kad aš mėgstu įvairiausius desertus. O labiausiai man patinka, kad būtų kažkas ypatingo ir paprastai pagaminamo. Šįkart ypatingas desertas, kuris itin lengvai ir greitai pagaminamas. Kaip jau minėjau, jis labiausiai tinka prie tamsaus alaus. Šokolado saldumas itin dera prie karamelinio saldyklo, o šokoladinis saldumas - prie alaus apynių kartumo. Būtinai rekomenduoju išmėginti - tikrai nustebsite. Tad, šiandien galiu konstatuoti, tamsus alus ne tik tinka prie tamsios mėsos patiekalų, bet ir prie šokoladinių arba karamelinių desertų. Ačiū mano draugei, kuri parodė šį receptą. Dabar atėjo ir Jūsų eilė išmėginti. Tad nieko nelaukite ir pradėkite!

Ingredientai

    • juodas šokoladas: 100 gramų (pvz. su 85% kakavos)
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2 didesnių
    • cukraus pudra: 3-5 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kakava

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia virš verdančio vandens puode ištirpiname šokoladą su sviestu.
  2. 2. Tirpiname kol viskas ištirpsta.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol lėtai tirpsta šokoladas su sviestu, išplakame kiaušinių baltymus. Plakti privalu tol, kol visa masė bus standi, bet dar ne tokia, kokios įprastai reikia morengų gaminimui.
  5. 4. Į išplaktus baltymus sudedame cukraus pudrą bei trynius.
  6. 5. Dar kartą kartą gerai viska išplakame.
  7. 6. Įsitikinę, kad ištirpintas šokoladas dar nėra sustingęs, ir kad ši masė ne per karšta, supilame suplaktus kiaušinius ir sudedame miltus.
  8. 7. Nei indas su šokoladu, nei pati šokolado masė neturi būti karšta, kitu atveju gausite kiaušininę su šokoladu. Viską atsargiai sumaišome. Maišome ranka, ne plakikliu (mikseriu) ir nepersistengiame, nes masė turi gautis standi bet kartu ir spyruokliuojanti (nerandu kito tinkamo žodžio).
  9. 8. Gautą masę sudedame į molinius, silikoninius arba dar kokius indelius.
  10. 9. Nepridedame iki pat viršaus, paliekame vietos, nes masė pakils.
  11. 10. Dalį pyra­gė­lių, jeigu norisi, galima užšal­dyti šal­dy­tuvo kameroje.
  12. 11. Kepimas: Jeigu kepsite iškart, įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir sudedame indelius tik į gerai įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 7-8 minutes.
  13. 12. Jeigu ruošiatės kepti užšaldytus - atitirpinti nėra būtina, reikia tik kepti ilgiau kokiomis 2-3 minutėmis. Skanaus!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Varškės tinginys su uogomis
(15)
Karštas šokoladas ir viskas ką apie jį norėjote sužinoti + geriausi receptai
(2)