Snickers datulių saldainiai - natūraliai saldūs

2024-10-10 Autorius mitybosdienorastis

Snickers datulių saldainiai - natūraliai saldūs
Šis gardus desertas – datulės su riešutų sviestu, apvilktos šokolado sluoksniu ir papuoštos kokosų drožlėmis – yra puikus derinys tarp saldumo, švelnumo ir traškumo. Pirmiausia datulės įdaromos riešutų sviestu ir šaldomos, kad įdaras sustandėtų. Tada jos apvoliojamos ištirpintame šokolade, kuris gali dengti visą datulę arba tik viršų. Galiausiai desertas papuošiamas kokosų drožlėmis, suteikiančiomis subtilų tropinį akcentą. Tai paprastas, tačiau gardus užkandis, kuris puikiai tiks ir kaip sveikas skanėstas ar saldainių alternatyva.

Redaktorės Vaidos komentaras
- norisi kažko šiek tiek kitaip? Kartu su riešutų kremu įdėkite ir sūdytų riešutų, sukursite sūru-saldu kontrastą. Apibarstykite paruoštas datules truputėliu druskos, taip išryškinsite šokolado skonį. Datulės taip pat gali būti aplietos sūdyta karamele. 

Ingredientai

    • Datulės: 25 vnt.
    • Riešutų kremas: keli šaukštai
    • Juodasis šokoladas: 70 g
    • Kokoso drožlės: šiek tiek (nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiekvieną datulę įpjauti skersai, jeigu yra kauliukas, jį išimti.
  2. 2. Į prapjautas datules įdėti riešuto kremo ir atšaldyti šaldiklyje apie 30 min.
  3. 3. Šokoladą ištirpinti garų vonelėje.
  4. 4. Datules apvolioti šokolade (norint naudoti mažiau šokolado, merkti tik datulės viršų)
  5. 5. Papuošti kokosų drožlėmis ir palikti paruoštą desertą šaldytuve, kol sustings šokoladas.
Snickers datulių saldainiai - natūraliai saldūs
Recepto autorius mitybosdienorastis
Brownie! (Braunis!)
(5)