Neįprasti, bet labai skanūs zefyrai. Pamėginkite. :)
Ingredientai
baltųjų serbentų šviežiai spaustos sultys: 150 mililitrų (~250 gramų serbentų)
želatina: 20 gramų
cukrus: 330 gramų
vanduo: 50 mililitrų
krakmolas: kelių šaukštų (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia serbentus nuplauname.
2. Per audinį išsunkiame sultis. Sulčių turi būti maždaug 150 mililitrų.
Reklama
3. Tada sultis supilame ant želatinos ir leidžiame jai išbrinkti.
4. Cukrų užpilame vandeniu, verdame ant nedidelės kaitros, kol pasieks maždaug 135 laipsnius, arba įlašinus lašą į šaltą vandenį cukraus sirupas sustings į kietą kamuoliuką.
5. Virdami drėgnu teptuku pavalome puodo sieneles, kad ant jų nebūtų likusių cukraus kristalų.
6. Išbrinkusią želatiną su sultimis supilame į dubenį kuriame plaksime zefyrus. Išbrinkusios želatinos ištirpinti nereikia.
7. Į želatiną supilame karštą sirupą ir plakame, kol masė pravės, taps labai puri bei šviesi.
8. Masė perpilame į indą išklotą kepimo popieriumi bei pabarstytą krakmolu. Viršų išlyginame bei lengvai apiberiame krakmolu.
9. Paliekame maždaug valandėlei, kol sutvirtės.
10. Tada supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Pjaustant pabarstome lengva krakmolu, kad nekibtų vieni prie kitų ir visko aplinkui. :)
11. Supjaustytus zefyrus suberiame į sietelį ir nupurtome krakmolo perteklių. Pasilepinam!
12. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.