Desertas: Vaflinis skanėstas su džiovintais vaisiais

2019-07-29 Autorius Jurgittos receptai

Desertas: Vaflinis skanėstas su džiovintais vaisiais
Labai labai gardus ir greitai pagaminamas vaflinis desertas! Ganėtinai saldus, sotus - bet paragavę vienu gabaliuku tikrai neapsiribosite, nes jis tiesiog per daug skanus. Cukraus kiekį koreguokite pagal savo skonį (ir turėkite omeny, kad vaisiai yra saldūs, ir sausa grietinėlė įprastai būna pasaldinta).

Ingredientai

    • vaflių lakštai: 8 (22x15 cm.)
    • sviestas: 240 gramų
    • pienas: 100 mililitrų
    • cukrus: ~500-100 gramų (pagal skonį)
    • sausos grietinėlės milteliai: 400 gramų (arba pieno milteliai)
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
    • džiovinti vaisiai (slyvos, razinos, persikai, ananasai ir kiti): 300 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių džiovintus vaisius nuplaukite, supjaustykite smulkiais gabaliukais. Pieną, sviestą bei cukrų pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol ištirps. Atvėsinkite.
  2. 2. Tuomet suberkite sausą grietinėlę (arba pieno miltelius), kakavą ir 3 į trupinius susmulkintus vaflių lakštus. Viską išmaišykite.
  3. 3. Po to suberkite vaisius, išmaišykite. Kremas turi būti toks, kad nebėgtų tepant vaflius. Jeigu kiek skystokas - palaikykite šaldytuve, kol šis geriau sustings.
  4. 4. Paskui pertepkite 5 vaflių lakštus. Viršų galite papuošti šokoladu ir džiovintais vaisiais. Dėkite į šaldytuvą bent 4-6 valandoms (idealiausia palikti per visą naktį). Lepinkitės!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane
(1)
Avokado triufeliai
(4)