Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu

2023-11-27 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinia belgiški vafliai su sausomis mielėmis ir pienu
Labai gerai prisimenu, kaip vienais metais rudenį komandiruotėje Briuselyje varvinau seilę žiūrėdama į tuos belgiškus vaflius vitrinose ir kiekvieną dieną vis neturėdavau laiko jų paragauti, kol galiausiai paskutinę kelionės dieną pagaliau ištaikiau progą jais pasimėgauti. Manau daugelis žmonių su manimi sutiks, kad svarbiausia yra ne tie vafliai (tiesiog mielinių blynų tešla), bet pats jų pateikimas, tai yra gausybė įvairiausių pagardų - uogų, vaisių, bananų, plaktos grietinėlės ant viršaus, dar apšlakstyta skaniu šokolado padažu... Mmm, tokį kalną saldėsių įveikti - tarsi tikru tikriausias iššūkis. Vienintelis pliusas tas, kad kelionėje teko itin daug vaikščioti, tad organizmui reikėjo daug energijos ir teko sudeginti daug kalorijų. O grįžusi namo neatsispyriau pagundai pasilepinti tokiais vafliais, paruoštais ir savo pačios virtuvėje. Gavosi tobulai, rekomenduoju ir Jums! 

Ingredientai

    • sausų mielių: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
    • miltų: 2,75 stiklinės (1 stiklinė - 250 mililitrų)
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • pieno: 1,5 stiklinės
    • kiaušinių: 2
    • sviesto: 50 gramų
    • vanilinio cukraus
    Serviravimui (pasirinktinai):
    • braškių
    • vaisių
    • plaktos grietinėlės
    • šokolado
    • kitų mėgstamų pagardų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildykite iki kambario temperatūros, suberkite mieles ir šaukštą cukraus. Palikite 3 minutėms.
  2. 2. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą ištirpinkite.
  5. 4. Tada atskirame inde suplakite kiaušinių trynius, pieną, tirpintą sviestą su cukrumi, druska ir vanile. Įmaišykite miltus. Galiausiai atsargiai įmaišykite baltymus.
  6. 5. Uždenkite tešlą ir palikite maždaug 60 minučių pakilti kambario temperatūroje (arba galite užsimaišyti tešlą iš vakaro ir visai nakčiai palikti šaldytuve).
  7. 6. Po to vaflių keptuvą patepkite sviestu arba aliejumi, įkaitinkite ir kepkite vaflius (man kuo idealiausiai pasitarnavo čirvinių blynų keptuvė).
  8. 7. Patiekite su uogomis, vaisiais ar kitais mėgstamais pagardais. Mėgaukitės!
Senovinis naminis trapus skruzdėlynas
(36)