Žagarėliai su varške pagal Beatą

2021-03-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Žagarėliai su varške pagal Beatą
Pagal šį Beatos žagarėlių su varške receptą iškepsite jų visą kalną. Užteks ir savo šeimą palepinti, ir kaimynus dar pavaišinti. Nerealiai skanūs naminiai žagarėliai. Tikriausiai patys skaniausi kokius kada yra tekę skanauti. Pamėginkite ir Jūs.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 180 gramų
    • varškė: 250 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio (+ actas sodos nugesinimui)
    • miltai: ~550-600 gramų
    • aliejus: ~1 litro (žagarėliams kepti)
    • cukraus pudra (žagarėlių pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tada įmaišykite grietinę ir per sietelį pertrintą varškę. Suberkite miltus ir sudėkite actu nugesintą sodą.
  3. 3. Tešlą išminkykite. Jeigu jaučiasi, kad labai lipni dar įberkite šiek tiek miltų.
  4. 4. Kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Supjaustykite pailgomis juostelėmis, po to rombais. Per vidurį darykite įpjovimus ir pernerkite žagarėlį.
  5. 5. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
  6. 6. Iškeptus sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius.
  7. 7. Galiausiai pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės. Kad apsivalgysite, tai Jums pažadu. :))
  8. žagarėliai su varške

GK

Labai skanus žagareliai😋… apsivalgę tai tikrai … Aciu už recepta …
Atsakyti

Nijolė

Taip labai geras receptas, seniausiai žinomas, tikrai ne Beatos😉
Atsakyti

Birutė

Jau 50 metų pagal šį receptą mano śeima kepa baronkėles.Koks čia Beatos?
Atsakyti

Violeta

Tikrai skanūs žagarėliai, tik aš miltų 100 gramų mažiau dėjau ir išėjo puikaus skonio, ačiū už receptą.
Atsakyti

Vilma

Sutinku, kad jie skanūs.
Atsakyti