Kiekviena rudenį, kai tik obuoliai mano sode gausiai uždera - aš kepu obuolių pyragus, verdu marmeladus, obuolių košes ir
kompotus. O ką dar įmanoma nuveikti su iki pavasario išžiemojusiais, susiraukšlėjusiais, arba kitaip tariant "praradusiais savo gražiąją prekinę išvaizdą" ? Na, aš šį kartą tikrai nekalbu apie pirktinius obuolius...
Dar kartą į pyragus? Kad jau nebenusilupa tokių obuolių "kailinukai" ;( Tad aš tokius "senukus" obuolius tiesiog nuplaunu, išpjaunu jiems žiedlizdžius bei sudėlioju tarsi kareivius kepimo skardoje. O kad būtų skanus desertas, tai papuošiu karamelės šalmais. Karamelizuoti kepti obuoliai orkaitėje - tikrai labai skanu, Jūs tik pamėginkite. Aišku tinka ir obuoliai, kurie dar turi savo puikią prekinę išvaizdą. :)
Raimonda
Atsakyti