Cukruoti riestainiai

2018-09-08 Autorius WorldRecipes.lt

Cukruoti riestainiai
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 18 mažų ar 10 didelių riestainių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 450 gramų
    • minkštas sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 170 gramų
    • saldintas kondensuotas pienas: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • pienas: 50 mililitrų
    • druska: žiupsnelio
    • rudas cukrus: 5 valgomųjų šaukštų (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį sudedame minkštą sviestą, cukrų, supilame kondensuotą pieną, įmušame kiaušinį (geriausia, kad visi šie ingredientai būtų kambario temperatūros). Viską gerai išsukame mikserio pagalba. Tada sudedame vanilinį cukrų, druską bei supilame pieną. Dar kartą išsukame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei sudedame į tešlą. Išminkome. Dedame tešlą į maistinę plėvelę bei paliekame mažiausiai 30 minučių šaldytuve.
  2. 2. Tuomet išėmusios iš šaldytuvo, formuojame norimos formos ilgus volelius bei abu galus užlenkiame iki vidurio, padarydamos riestainio formą. Kiekvieno riestainio vieną pusę apvoliojame cukruje bei dedame ja į viršų ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Dedame kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 10-12 minučių. Mėgaujamės!
  3. Reklama
  4. 3. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Panna cotta su uogų padažu
(1)
Veganiška bananų duona - pyragas
(7)
Kremas - "šlapia" bezė
(7)