Veganiška bananų duona - pyragas

2021-03-09 Autorius Skanauk su Aušra

Veganiška bananų duona - pyragas
Atradau šiek tiek daugiau laisvo laiko ir nusprendžiau, kad labai pasiilgau veganiškos bananų duonos pyrago. Bananų duonų esu kepusi pačių įvairiausių, bet ne visada likdavau patenkinta rezultatu. Kepinys niekada neatsidūrė šiukšliadėžėje arba nebūdavo labai neskanus, bet visada pagalvodavau, kad galima iškepti dar geriau. Išbandžiau įvairiausius variantus ir galvoju, kad šis receptas yra pats mano geriausias iš keptų bananų pyragų. Kepinys labai maloniai valgosi, idealiai tinka prie arbatos. Tad rekomenduoju pamėginti ir Jums.

Gamindama naudojau pailgą kepimo formą 25x11 centimetrų dydžio.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kuo labiau sunokę bananai: 4 nedidelių (1 bananą dėsime ant pyrago viršaus)
    • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (50 gramų)
    • migdolų pienas: 0,5 stiklinės - 105 gramų (arba kitas augalinis pienas)
    • rudas cukrus: ketvirtadalio stiklinės - 50 gramų (arba klevų, agavų sirupo - 70 gramų)
    • smulkūs avižiniai dribsniai: dviejų trečdalių stiklinės (54 gramų)
    • rupūs kvietiniai miltai: 1 stiklinės - 134 gramų (galite pakeisti baltais speltos miltais)
    • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • Himalajų druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • riešutai (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių linų sėmenis sumaišome su 6 valgomaisiais šaukštais šalto vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.
  2. 2. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dubenyje šakute sutriname tris bananus, supilame pieną, aliejų, linų sėmenis, vanilės ekstraktą ir cukrų.
  5. 4. Kitame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius ir sodą.
  6. 5. Tuomet sausus ingredientus sumaišome su drėgnais ingredientais.
  7. 6. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, ant viršaus uždedame išilgai perpjautą bananą bei užbarstome riešutais.
  8. 7. Kepame maždaug 40-45 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau veganiškų receptų rasite: Veganiški patiekalai.
Veganiška bananų duona - pyragas

Aušra

Aš dar dedu veganiško šokolado gabaliukų. Tiesiog tobulai gaunasi. Geriausias receptas!
Atsakyti
Veganiška bananų duona - pyragas
Avokadų majonezas
(8)
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
(3)