Panna cotta su uogų padažu

2024-01-27 Autorius WorldRecipes.lt

Panna cotta su uogų padažu
Tai tikrai fantastiškas desertas vasaros sezonui, kai būna pats uogų sezonas, nes labai atgaivina, bet aš jį gaminu ir žiemos metu. Labai lengvas bei gaivus, greit pagaminamas, nereikia kaitinti orkaitės. Mano vaikai apskritai šį desertą tiesiog dievina, atrodo, kad negali nustoti valgyti. Būna dienų, kai prigaminu šio deserto ir tenka net juos riboti, kad nesuvalgytų visko iškart. Mėginkite, gal ir Jums patiks!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 35% riebumo grietinėlės: 250 mililitrų
    • pieno: 400 mililitrų
    • vanilinio cukraus: 40 gramų
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • želatinos: 4 valgomųjų šaukštų
    • sezoninės uogos (serviravimui; šį kartą gaminau su vyšniomis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Želatiną užpilkite puse stiklinės šalto vandens ir palikite trumpam išbrinkti.
  2. 2. Tada pieną sumaišykite su grietinėle, suberkite cukrų ir pakaitinkite, bet neužvirinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame puode ant vandens vonelės kaitinkite želatiną, kol ištirpsta, bet neužverda.
  5. 4. Įmaišykite plona srovele ištirpintą želatiną į grietinėlę.
  6. 5. Supilkite desertą į mažus indelius arba taures ir statykite bent jau 4 valandoms į šaldytuvą.
  7. 6. Vyšnių padažas: Užvirkite vyšnias puode labai nedideliame kiekyje vandens, pridėkite cukraus, cinamono ir gvazdikėlių.
  8. 7. Sutirštinkite padažą krakmolu ir iškart nukelkite nuo kaitros (pusę šaukštelio krakmolo ištirpinkite truputyje šalto vandens ir įmaišykite į uogų padažą). Esu ruošusi ir su avietėmis, tai jas sutryniau su cukrumi ir tada sutirštinau krakmolu. Be galo skanu!

Lina

Būtų labai gerai jeigu parašytumėte kiek porcijų išeina iš tokio kiekio produktų. (pvz. pilstant į 200ml.taures išeina x porcijų).
Atsakyti