Pyragaičiai: Kriaušės sluoksniuotoje tešloje - gailiuosi neišbandžiusi anksčiau!

2019-10-21 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Pyragaičiai: Kriaušės sluoksniuotoje tešloje - gailiuosi neišbandžiusi anksčiau!
Tokias kriaušes sluoksniuotoje tešloje iškepti norėjau jau labai seniai, net kelis kartus tam pirkau produktus, bet vis neprisiruošiau pasigaminti. Bet vieną dieną susikaupiau ir pasigaminau.

Galiu tik teigti, kad jų skonis nuostabus ir gailiuosi, kad nepasigaminau anksčiau. Dabar būtinai gaminsiu ir ateityje.

Taip pat internete perskaičiau, kad kriaušes galima pamirkyti ir raudoname vyne (net galite pavirti kelias minutes), bet aš šį kartą dariau paprastai.

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakuotės
    • kriaušės: 3
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 2 šaukštelių
    • citrinos sultys

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kriaušes perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir viršuje įpjauname griovelius.
  2. 2. Tuomet pašlakstome citrinos sultimis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada tešlą lengvai pakočiojame ir išpjauname kriaušės formas (kiek didesnes nei tikros kriaušės) ir tešlos pagrindą ištepame plaktu kiaušiniu.
  5. 4. Dedame ant viršaus kriaušių puseles ir šiek tiek spustelime.
  6. 5. Po to užberiame cukraus.
  7. 6. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi bei sudedame paruoštus pyragėlius.
  8. 7. Galiausiai kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragaičių receptų rasite: Pyragaičiai.
Pyragaičiai: Kriaušės sluoksniuotoje tešloje - gailiuosi neišbandžiusi anksčiau!
Vafliai su obuoliais
(1)
Eklerai su karamelės ir aguonų kremu
(1)