1. Pastebėjimas: Gaminant šiuos zefyrus prireiks didesnio dubens plakimui (~7 litrų) ir mažiausiai 4 padėklų arba orkaitės skardų įtiestų kepimo popieriumi.
2. Pirmiausia obuolius perpjauname perpus, pašaliname šerdis ir padėjus odele į viršų kepame orkaitėje, kol pataps minkšti.
Reklama
3. Atvėsiname ir pašaliname odeles, tada pertriname per sietelį.
4. Obuolių masę sumaišome su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušinio baltymu, plakame virtuvės kombainu, kol masė pabals.
5. Želatiną užpilame vandeniu ir išbrinkiname. Išbrinkusią dalimis sudedame į obuolių plakinį.
6. Sirupas: Cukrų užpilame vandeniu, paliekame ant vidutinio kaitrumo ugnies virti, nemaišome. Verdame, kol pasiekia 115 laipsnių temperatūrą.
7. Tada karštą sirupą supilame į obuolių masę, plakame kombainu vidutinių greičiu, kol abi masės susimaišys, po to padidiname greitį iki maksimalaus ir plakame, kol masė beveik atvės.
8. Ant kepimo popieriaus išspaudžiame su konditeriniu maišeliu norimo dydžio zefyrus.
9. Paliekame mažiausiai porai valandų arba per visą naktį, kad sutvirtėtų.
10. Po to gausiai apiberiame cukraus pudra arba krakmolu, virtuvine mentele atkeliame po puselę ir suklijuojame po dvi. Jei koks kraštelis lips, dar pabarstome papildomai pudros arba krakmolo.
11. Laikome hermetiškame indelyje arba maišelyje. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.