Eklerai su sviestiniu kremu

2023-09-15 Autorius WorldRecipes.lt

Eklerai su sviestiniu kremu
Tie, kurie mėgsta sukiotis virtuvėje, visada stengiasi atrasti naujų ir dar neišmėgint skonių. Bet anksčiau arba vėliau, ir vėl norisi grįžti prie to, kas kelia širdžiai mieliausius sentimentus. Tokių receptų turiu prikaupusi ir aš. Šie eklerai su sviestiniu kremu jau ne kartą bandyti ir mūsų šeimos labai mėgstami. Jie visada pavyksta ir labai norėjosi po kurio laiko juos pasigaminti ir prisiminti tą gerą skonį. Pavyko fantastiškai. Tad dalinuosi nuostabiu receptu ir su Jumis. Imkite, mėginkite ir skanaukite!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 200 gramų
    • vanduo: 320 gramų
    • sviestas: 120 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 4
    Sviestiniam eklerų kremui:
    • sviestas: 400 gramų (kambario temperatūros)
    • saldus sutirštintas pienas: 1,5 indelio (kambario temperatūros)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supylę vandenį į puodą, įberiame druskos ir sudedame sviestą.
  2. 2. Viską kaitiname tol, kol sviestas ištirps ir vanduo pradės lėtai virti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada suberiame miltus, o sumažinę kaitrą iki vidutinės, maišome ją tol, kol tešla taps vientisa ir sušoks į vieną gumulą.
  5. 4. Nukeliame puodą nuo kaitros ir paliekame jį kelioms minutėms atvėsti.
  6. 5. Po to vieną po kito įmušame kiaušinius, kas kartą gerai pamaišydami tešlą.
  7. 6. Į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi ir dedame po šaukštelį tešlos.
  8. 7. Tada kepimo skardą pašaukite kepti į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
  9. 8. Kepame eklerus tol, kol jie išsipūs ir lengvai apskrus. Per tą laiką paruošiame eklerams skirtą kremą.
  10. 9. Sviestinis kremas eklerams: Gerai išplakame sviestą, o po to, plona srovele, supilame sutirštintą pieną. Kremą plakame tol, kol jis taps vientisas ir purus.
  11. 10. Atvėsusius eklerus įpjauname ir į vidų įdedame šaukštelį kremo. Ir viskas - lepinamės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau eklerų receptų rasite: Eklerų receptai.
Skaniausi varškiniai rageliai
(8)
Želė desertas su kefyru
(7)