Beatos trupininis skanėstas - pyragas su kondensuotu pienu Rududu ir grietine

2017-10-17 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Beatos trupininis skanėstas - pyragas su kondensuotu pienu Rududu ir grietine
Šio neįprasto trupininio pyrago su kondensuotu pienu Rududu ir grietine turiu jau labai seniai, jį nusižiūrėjau vienoje iš Beatos knygų. Tikrai nerealiai skanu prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio. Pažadu, kad mėgstantiems įvairiausius desertus bus neįmanoma atsispirti.

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 500 gramų
    • karamelizuotas kondensuotas pienas Rududu: 400 gramų (indelio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje minkštą sviestą išsukite iki putų. Įdėkite kiaušinius bei grietinę, viską gerai išmaišykite. Įdėkite miltus bei išminkykite tešlą, kuri turėtų nelipti prie rankų.
  2. 2. Tešlą padalinkite į 3-4 dalis bei dėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų.
  3. 3. Paimkite dalį tešlos bei tarkuokite ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  4. 4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių, kol pasidarys kieti trupinukai.
  5. trupininis pyragas su kondensuotu pienu Rududu ir grietine
  6. 5. Tai pakartokite su likusia tešla, gaunasi apie keturios skardos trupinių.
  7. 6. Tuomet karamelizuotą sutirštintą pieną pašildykite, kad gautųsi skystos konsistencijos.
  8. 7. Galiausiai iškeptus trupinius sumaišykite su karamelizuotu kondensuotu pienu, dėkite į formą bei į šaldytuvą. Laikykite kol sustings. Skanaukite!
  9. trupininis skanėstas - pyragas su kondensuotu pienu Rududu ir grietine pagal beatą
Greitas minkštas pyragas
(13)
Obuolių pyragas su varške ir aguonomis
(6)