Minkštas, purus močiutės meduolis su grietine ir kefyru

2023-12-12 Autorius Kviečiu į virtuvę

Minkštas, purus močiutės meduolis su grietine ir kefyru
Kiekvienais metais Gruodžio mėnesį mano namai pakvimpa pačiais skaniausiais meduolių prieskoniais. Tuomet galvoje jau suskamba Kalėdinės dainos ir nori ar nenori šventinė nuotaika pati ima ir susikuria aplinką. Vis dažniau norisi uždegti kokią žvakę arba tiesiog ramiai pažiūrėti kalėdinį filmą (būtinai vienas namuose ir vienas namuose 2), ir visiškai nėra svarbu, kad jis jau šimtą kartų matytas. Šventines tradicijas mes patys susikuriame ir kartas nuo karto visai nereikia įmantrybių. Ir tikriausiai net ne kartais, o visada užtenka kelių mažų tradicijų, kurios padaro namus jaukesniais, o šventinį laukimą dar smagesniu. O viena iš tokių tradicijų yra kepti mano močiutės minkštą ir purų meduolį, kuris gaunasi fantastiškas ir juo šiandien pasidalinsiu su Jumis! :) 

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 24-26 centimetrų kepimo formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 140 gramų
    • skystas medus: 250 mililitrų
    • grietinė: 250 mililitrų
    • kefyras: 50 mililitrų
    • miltai: 400 gramų
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • meduolių prieskoniai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išsukite su cukrumi, kol masė pabals bei patrigubės.
  2. 2. Tada suberkite druską ir prieskonius. Supilkite skystą medų (jeigu buvo sukietėjęs - pašildykite) ir grietinę. Masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į kefyrą supilkite sodą ir gerai išmaišykite.
  5. 4. Supilkite į kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
  6. 5. Įsijokite miltus.
  7. 6. Po to kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu.
  8. 7. Supilkite tešlą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  9. 8. Paskui sumažinkite kaitrą iki 170 laipsnių temperatūros ir kepkite dar apie 15-20 minučių. Ar meduolis jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.
  10. 9. Pjaustykite ir skanaukite!
Minkštas, purus močiutės meduolis su grietine ir kefyru

Ald

O sviesto nereikia dėti?
Atsakyti

Irena

Ne, nėra būtina
Obuolių pyragas su varške
(11)
Sveikas moliūgų pyragas be gliuteno
(2)