Biskvitinis, purus uogų pyragas

2020-06-19 Autorius Lithuanian in the USA

Biskvitinis, purus uogų pyragas
Itin greitai ir paprastai pagaminamas uogų pyragas, kuris nuostabiai dera su ledais. Šis pyragas pats skaniausias dar karštas. Uogų pyragas nėra itin drėgnas, jis iškepa purus, bei biskvitinis, o uogos jam suteikia šiek tiek nuostabios rūgštelės ir lengvo drėgnumo. Šį kartą aš pyragui naudojau šaldytų aviečių, braškių, mėlynių ir gervuogių mišinį, bet kuo idealiausiai galima naudoti savo mėgiamiausias uogas, šviežias arba šaldytas. Jeigu naudosite šaldytas uogas, tada jas atitirpinkite bei leiskite nuvarvėti skysčiui.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežios arba atitirpintos mėgstamos uogos: 450 gramų
    • miltai: 250 mililitrų 
    • cukrus: 200 mililitrų
    • kiaušiniai: 3
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • migdolų ekstraktas: 3-5 lašų (nėra būtina)
    • smulki druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia viename inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius, persijokite vieną kartą.
  2. 2. Tuomet į kitą indą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir įpilkite migdolų ekstrakto, plakite elektriniu plaktuvu maždaug 5-6 minutes, kol masė pabals bei pasidarys itin puri.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Į kiaušinių masę pamažu įmaišykite miltus, išplakite tešlą iki vientisos masės.
  6. 5. Tada kepimo skardą gerai ištepkite sviestu.
  7. 6. Aš pati naudoju 24 centimetrų skersmens išardomą apvalią kepimo formą.
  8. 7. Pusę tešlos supilkite į kepimo formą, išlyginkite ir sudėkite pusę uogų, jas paskirstykite ant tešlos.
  9. 8. Paskui supilkite likusią dalį tešlos, išdėliokite likusias uogas ir dėkite į orkaitę.
  10. 9. Pyragą kepkite maždaug 35-40 minučių.
  11. 10. Ar pyragas jau yra iškepęs - patikrinkite mediniu pagaliuku, jeigu jis švarus - pyragas iškepęs, jeigu ne, tada kepkite šiek tiek ilgiau.
  12. pagamintas biskvitinis purus uogų pyragas
  13. 11. Patarimas: Pyragas itin skanus karštas su ledais arba mėgiamu kremu.
  14. 12. Patarimas: Pyragą, jeigu norisi, galima apibarstyti šokolado bei kokoso drožlėmis, arba pagardinti kitais mėgiamais priedais.
  15. 13. Rekomendacija: Daugiau uogų pyragų receptų rasite: Uogų pyragai.
Tarta su varške ir apelsinais
(2)