1. Pirmiausia Gaidelio sausainius sugrūdame prieskonių trintuve arba kavamale iki smulkių trupinių.
2. Tada įtarkuojame maždaug pusės citrinos žievelės "morkine" trintuve.
Reklama
3. Tuomet ištirpiname sviestą ir sumaišome su sausainiais.
4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir padengiame sausainių sluoksniu. Prispaudžiame prie dugno.
5. Pakepkite pagrindą maždaug 10 minučių iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Per tą laiką, kol kepa pagrindas, sumaišome kondensuotą pieną su tryniais bei citrinų sultimis. Išsukame.
7. Įtarkuojame dar šiek tiek citrinos žievelės ir įmaišome uogų.
8. Po to užklojame pakeptą pagrindą gautu kremu ir pakepame orkaitėje dar maždaug 15 minučių.
9. Iškeptą pyragą atšaldome šaldytuve ir lepinamės!
10. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (rusų kalba, su angliškais subtitrais), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Monika
O nereikia kepimo milteliu? Miltu? Nes tas kremas juk neiskils🤷♀️Mazai nuo pagrindo iskils
Atsakyti
Ieva
Nuo kiaušiniu iskils
Aldona
Išmėginau, viskas gerai pavyko. Tikrai nesunkus pagaminti, o susivalgo labai greitai. Žinoma, gal ir nėra pats sveikiausias dėl kondensuoto pieno, bet kartas nuo karto pasilepinti ir šeimą palepinti galima. :)
Atsakyti
Manau vietoj bruknių čia puikiai tiks saldyti serbentai, arba džiovintos brinkintos spanguolės. Kažką panašaus esu kepus su raudonais šaldytais serbentais. Labai skaniai gavosi.
Monika
Atsakyti
Ieva
Aldona
Atsakyti
Mmmm
Atsakyti
Lina