Persimonų ir kriaušių trupiniuotis

2019-11-05 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Persimonų ir kriaušių trupiniuotis
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti be galo gardžiu, paprastai kaip 2x2 pagaminu pyragu-trupiniuočiu. 

Šio pyrago receptas mano galvoje atsirado visiškai atsitiktinai, pamačius persimonus šaldytuve. Ir pavyko viskas puikiai. Skanumėlis. 

Ingredientai

    • miltai: 180 gramų
    • kokoso drožlės: 5 šaukštų
    • cukrus: 100 gramų (galite dėti ir kiek mažiau)
    • sviestas: 120 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • persimonai: 2
    • kriaušės: 2
    • cinamonas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių persimonus nulupkite ir kartu su kriaušėmis supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Apibarstykite cinamonu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepimo indą patepkite lengvai sviestu.
  5. 4. Sudėkite sujaustytus vaisius.
  6. 5. Tada trupiniams skirtus ingredientus sudėkite į dubenį, sutarkuokite šaltą sviestą ir su rankomis sutrupinkite iki drėgnų trupinių.
  7. 6. Trupinius užberkite ant vaisių.
  8. 7. Dėkite į iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių, kol viršus dailiai apskrus bei iškeps. Lepinkitės!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau trupiniuočių receptų rasite: Trupiniuočiai.