Toks aguonų pyragas yra lengvai pagaminamas ir jis gaunasi itin skanus. Vaikai sakė, kad skanesnio aguonų pyrago dar nebuvo ragavę, o tai jau didžiulis komplimentas. :)
Aš gamindama naudojau 26 centimetrų skersmens kepimo formą.
1. Trupinių tešla: Iš pradžių paruošiame trupinių tešlą, nes ji turi atvėsti šaldytuve maždaug 60 minučių. Sumaišome sviestą, cukrų bei miltus į dubenį ir minkome iki vientisos trapios tešlos.
2. Tada suformuojame rutulį ir padedame jį į šaldytuvą.
Reklama
3. Pagrindas: Sumaišome varškę, pieną, aliejų, cukrus ir druską iki vientisos masės.
4. Tada suberiame sijotus miltus su kepimo milteliais ir minkome iki tol, kol masė bus vientisa.
5. Aguonų sluoksnis: Pašildome pieną ir sviestą puode kol sviestas ištirpsta bei pienas beveik ima virti.
6. Supilame manų kruopas, cukrų bei vanilę, užviriname. Leidžiam mišiniui išbrinkti maždaug 5 minutes.
7. Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
8. Masei išbrinkus suberiame aguonas bei cinamoną. Kai aguonų įdaras šiek tiek atvės, sudedame kiaušinius bei išplakame iki vientisos masės.
9. Pasiimame 26 centimetrų skersmens kepimo formą, ištepame sviestu ir paskleidžiame varškės tešlą ant dugno.
10. Tada aguonų mišinį ir trupinius ant viršaus.
11. Kepame maždaug 30-45 minutes, kol trupiniai lengvai parus. Lepinamės! ;)
12. Rekomendacija: Daugiau aguonų pyragų receptų rasite: Aguonų pyragai.