Ši karamelinį riešutų pyragą - tikrą lobį visai neseniai nusižiūrėjau pas vieną draugę. Jis toks skanus, kad jau kepiau kelis kartus, nors ką tik jį tik atradau. Beje draugė paminėjo, kad jį gamina tik Kalėdoms. O aš pagalvojau - kodėl būtinai Kalėdoms? Jau taip yra, kad kai kurie skanumynai tiesiog "prilimpa" tik prie šito šventinio laikotarpio, bet aš nusprendžiau ir prie kavos pasilepinti. Beje, labai skani dovana (kas gali nemėgti riešutų ir karamelės?), bent jau aš smarkiai džiaugčiausi gavus tokį pyragą per šventes. Skanus ir tik ką iškepęs, bet dar skanesnis kelias dienas pastovėjęs.
Ingredientų kiekiai yra nurodyti dviem pyragams 26 centimetrų formai, arba 3 pyragams 21 centimetro formai, arba 5 pyragams 16 centimetrų formai.