Sviestinės tešlos saldus moliūgų pyragas

2023-07-19 Autorius WorldRecipes.lt

Sviestinės tešlos saldus moliūgų pyragas
Man, kaip desertų mylėtojai, daržovių panaudojimas įvairiuose pyraguose ar desertuose vis dar yra kiek keistas reiškinys. Vaisiai - normalu, daržovės - jau kitas klausimas. Bet kaip sako liaudės patarlė neperšokęs griovio nesakyk "op"! Nusprendžiau išmėginti šį sviestinės tešlos saldų moliūgų pyragą ir rezultatas tikrai pranoko visus lūkesčius. Moliūgas pyraguose bus tikrai naudojamas daug dažniau.

Šiek tiek istorijos apie moliūgų pyragą:
Moliūgai buvo seniai atvežti į Prancūzija ir pristatyti Tiudorų dinastijai, pradėti naudoti pyraguose. Net septynioliktame amžiuje jau buvo galima rasti moliūgų pyrago receptus angliškose receptų knygose, kaip, pvz., Hannah Woodley knygoje "Damos kompanionas" išleistoje dar 1675 metais. Moliūgų pyragas nebuvo laikomas Padėkos vakarienės patiekalu net iki devyniolikto amžiaus. Piligrimai atvežė moliūgų pyrago tradicijas atgal į Naująją Angliją (Ameriką), o tuo tarpu anglai savo kepimo metodus pakeitė. Vietoje pilant moliūgų įdarą ant viršaus, kaip antai amerikiečiai, anglai įdarė moliūgą obuoliais, prieskoniais, cukrumi ir kepė jį visą.
Daug įmonių gamina sezoninius moliūgų pyrago skonio produktus, tokius kaip ledus, kavą, sūrio pyragus, blynus, saldainius ir alų. Daugelis alaus daryklų rudens sezono metu gamina moliūgų elį. Tuo tarpu moliūgų prieskonių latte yra vienas iš pačių populiariausių sezoninių gėrimų, parduodamų rudens sezonu kavinėje Starbucks. Didelėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje moliūgų pyragas yra tradicinis desertas po Padėkos vakarienės.

Nors ir egzotiškai skamba, šis pyragas yra tikrai labai gardus. Iškepkite jį savo artimiesiems, ir pasidalinkite gabaliuku laimės su visais. Imamės darbo!

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 250 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • vanduo: 50 mililitrų
    Įdarui:
    • moliūgas: 600 gramų
    • cinamonas: pagal skonį
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 40 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • kukurūzų miltai: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešla: Miltus sumaišome su vaniliniu cukrumi, sviestu, kiaušiniu ir vandeniu.
  2. 2. Gerai išminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve maždaug pusvalandį.
  3. 3. Po to tešlą iškočiojame ir išklojame į riebalais išteptą kepimo indą.
  4. 4. Įdaras: Moliūgą supjaustome nedideliais gabaliukais, suberiame į puodą, užpilame vandeniu, pagardiname cinamonu ir virti, kol suminkštės.
  5. 5. Tada vandenį nupilame, o moliūgą sutriname.
  6. 6. Cukrų, sviestą ir kiaušinius gerai išplakame iki vientisos masės, sudedame trintą moliūgą, suberiame kukurūzų miltus ir dar kartą išmaišome.
  7. 7. Gautą masę supilame ant tešlos.
  8. 8. Pyrago kepimas: Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Skanaujame!
  9. iškeptas sviestinės tešlos saldus moliūgų pyragas
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau moliūgų pyragų receptų rasite: Moliūgų pyragai.
Sviestinės tešlos saldus moliūgų pyragas
Sviestinės tešlos saldus moliūgų pyragas
Paprastas slyvų pyragas
(5)
Kokosinis pyragas su kefyru
(15)