Tobulas varškės ir šokoladinio riešutų kremo pyragas

2024-10-06 Autorius mitybosdienorastis

Tobulas varškės ir šokoladinio riešutų kremo pyragas
Tobulas varškės ir šokoladinio riešutų kremo pyragas - desertas yra ypatingai gardus, derinantis skirtingas tekstūras ir skonius. Pagrindas pagamintas iš sodrios riešutų ir kakavos masės, kuri puikiai kontrastuoja su lengvu ir oriu varškės sluoksniu. Pyragas padengtas tirpintu šokolado ir riešutų kremo sluoksniu, kuris suteikia šilkinį švelnumą, o ant viršaus užbarstyti „Snickers“ batonėlių gabaliukai prideda saldumo ir karamelės su riešutais traškumo. Šis pyragas yra tikras džiaugsmas desertų mėgėjams, patiekiamas atšaldytas, kad sutvirtėtų šokolado glazūra ir visos tekstūros susijungtų į puikų skonį.

Tiesiog tobulas desertas prie puodelio karštos arbatos ar nesaldintos kavos puodelio.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Kiaušinių tryniai: 3 vnt.
    • Ekologiško lazdynų riešutų kremo su kakava: 3 valg. š.
    • Kakava: 1 valg. š.
    • Sviestas: 150 g (kambario temperatūros)
    • Miltai: 150 g
    Varškės masei:
    • Desertinės varškė: 400 g (vanilės skonio)
    • Kiaušinių baltymai: 3 vnt.
    Papuošimui:
    • Pieniškas šokoladas: 100 g
    • Lazdynų riešutų kremas: 1 valg. š. 
    • Kokosų aliejus: 1 valg. š. (galima keisti sviestu)
    • Snickers šokoladukai: 1-2 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į dubenį sudėti kiaušinių trynius ir riešutų kremą bei kakavą.
  2. 2. Į išplaktą masę sudėti kambario temperatūros sviestą ir miltus. Viską išmaišyti.
  3. 3. Paruoštą masę dėti į šaldytuvą pusvalandžiui, kad šiek tiek sustingtų.
  4. 4. Varškės kremui baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai sumaišyti su desertine varške.
  5. 5. Kepimo formos kraštus patepti kokosų aliejumi.
  6. 6. Iš šaldytuvo ištraukti atvėsusią masę ir tolygiai paskirstyti per kepimo formos dugną, išlyginti rankomis.
  7. 7. Ant paruošto pagrindo supilti varškės masę.
  8. 8. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Iškepusiam leisti šiek tiek atvėsti.
  9. 9. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su riešutų kremu bei kokosų aliejumi. Gautą masę užpilti ant pyrago viršaus.
  10. 10. Supjaustyti snickers batonėlius ir išdėlioti ant šokolado. Tuomet pyragą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų šokoladas.
Tobulas varškės ir šokoladinio riešutų kremo pyragas
Recepto autorius mitybosdienorastis
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Greitas ir paprastas trupininis varškės pyragas
(70)
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)