Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis

2023-08-14 Autorius WorldRecipes.lt

Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
Ko gero tai tikrų tikriausias firminis Alpių slidininkų desertas. Visai Neseniai teko pabuvoti Italijoje, kur labai norėjau paragauti tokio štrudelio. Bet kadangi Italijos alpėse visur gaudavome tik obuolinių štrudelių, matyt, teks kitais metais nuvažiuoti į Austriją - o kol kas pamėginau iškepti varškės štrudelį savo virtuvėje. Nors su gamyba teko šiek tiek pavargti, skonis buvo tiesiog tobulas. Tikrai kepsiu ir ateityje, nes visos praleistos minutės jį gaminant to vertos. Rekomenduoju ir Jums pasilepinti šiuo desertu.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • 9% riebumo varškės: 500 gramų
    • 30% riebumo grietinės: 200 gramų
    • sviesto: 100 gramų
    • citrinos žievelės: iš 0,5 vnt.
    • cukraus: 200 gramų
    • razinų: 1 saujos
    • brendžio: 2 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 500 mililitrų
    • miltų: 260 gramų
    • kiaušinių: 6 (+3 trynių)
    • aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinio cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    Padažui:
    • kiaušinių: 1
    • pieno: 400 mililitrų
    • bulvių krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    • cukraus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ankščių: 1 (arba 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus)
    • cukraus puros
    Papuošimui:
    • šviežių uogų (arba šaldytų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia razinas užplikykite verdančiu vandeniu, palaikykite maždaug 5 minutes ir nukoškite.
  2. 2. Tada užpilkite brendžiu ir palikite porai valandų.
  3. Reklama
  4. 3. Suminkykite tešlą iš 200 gramų miltų, vieno kiaušinio, žiupsnelio druskos, aliejaus ir 6 valgomųjų šaukštų drungno vandens. Jeigu tešla limpa prie rankų, pabarstykite rankas dar trupučiu miltų.
  5. 4. Suformuokite rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kol ruošite įdarą.
  6. 5. Įdarui išsukite sviestą su cukrumi, smulkiai tarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  7. 6. Sudėkite varškę, 5 kiaušinių trynius, grietinę ir likusius miltus, viską gerai išsukite elektriniu blenderiu.
  8. 7. Įmaišykite išmirkytas razinas. 5 kiaušinių baltymus išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
  9. 8. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  10. 9. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą kuo ploniau į stačiakampį, du trečdalius tešlos aptepkite varškės mase ir atsargiai susukite į vyniotinį (tešla plona, tad gali plyšti, dėl to elkitės su ja itin atsargiai). Kad vyniotinio kraštas geriau suliptų, galite patepti kiaušinio baltymu.
  11. 10. Atsargiai perkelkite vyniotinį (sujungimo vietą dedame į apačią) į sviestu išteptą kepimo formą aukštais kraštais - forma turi būti tokio dydžio, kad vyniotinis padengtų jos visą dugną.
  12. 11. Dėkite į įkaitintą orkaitę 15 minučių.
  13. 12. Tuo tarpu išplakite pieną su 3 kiaušinių tryniais ir po 15 minučių kepimo supilame plakinį ant štrudelio. Kepkite dar maždaug 35-40 minučių - kol gražiai parus.
  14. 13. Kol štrudelis kepa, paruoškite vanilinį padažą: vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgramdykite sėklytes.
  15. 14. Jas ir kitus padažo ingredientus sudėkite į puodą ir išplakite. Kaitinkite ant viryklės nuolatos maišant, kol padažas sutirštės. Atvėsinkite.
  16. 15. Štrudelį patiekite karštą, gausiai aplietą atvėsintu vaniliniu padažu ir pabarstytą cukraus pudra bei uogomis. Skanaukite!
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau štrudelių receptų rasite: Štrudeliai.