Nuostabus pyragas, kai tik norisi palepinti save, šeimą ar užsukusius svečius. Šiek tiek kreminis, šiek tiek vaisinis bei su nuostabiu minkštu pagrindu. Pyragą galima lengvai modifikuoti - vietoje rikotos sūrio pasirinkti tik varškę, ir atvirkščiai. Vietoje šviežių persikų kuo idealiausiai tinka nektarinai, taip pat, žinoma, ir konservuoti persikai, tik juos reikia gerai nusausinti prieš dedant ant pyrago.
Pyrago gaunasi tikrai daug, todėl užteks ilgesniam laikui arba pavaišinti didesnei kompanijai. Aš šį desertą šį kartą kepiau dviejose vidutinio dydžio formose (itin patogu, jei vieną nešitės į svečius, o kitas liks smaližiauti namuose). Pyragas skanus tiek karštas, tiek jau atvėsęs. Kai pyragą ištraukiame iš orkaitės, paliekame pravėsti ir sustingti, nes iškepusio pyrago vidus būna dar skystokas. Iškepusį pyragą po to galima pašildyti mikrobangėje, patiekti su ledais arba šokoladiniu užpilu. Tikrai be galo skanu! 🙂
Kristina
Atsakyti