Pyragas su varške ir rabarbarais

2023-08-10 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su varške ir rabarbarais
Rabarbarų pyragas su varške, razinomis ir spanguolėmis, kurį itin rekomenduoju pasigaminti. Jis gavosi drėgnas, su malonia rūgštele, tiesiog ištirpo burnoje... Pažadu, kad gailėsitės neišmėginę. Paruošti jį visai nesudėtinga, o skonis pranoksta visus išsikeltus lūkesčius. Prie puodelio mėgstamos kavos ar arbatos pats tas. Vyras sakė, kad rabarbarai kepiniuose skamba kaip nesąmonė, bet paragavęs šio deserto, kardinaliai pakeitė savo nuomonę. :) 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 5 (4+1)
    • cukrus: 1,5 stiklinės
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • kepinių margarinas: 300 gramų (arba sviestas; arba 150 gramų to ir to)
    • miltai: ~750 mililitrų
    • kepimo milteliai: 2 nubrauktų valgomųjų šaukštų
    • varškė: 400 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • rabarbarai: pagal skonį
    • razinos: 2 saujų
    • džiovintos spanguolės: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių margariną su sviestu ištirpinkite.
  2. 2. Kiaušinius (4) išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, įmaišykite pravėsusius riebalus.
  3. Reklama
  4. 3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite bei įmaišykite į kiaušinių, riebalų ir cukraus masę.
  5. 4. Tuomet į riebalais išteptą bei miltais pabarstytą kepimo indą sudėkite du trečdalius tešlos, išlyginkite, prismaigstykite rabarbarų griežinėlių, pabarstykite razinų bei spanguolių, tuomet paskirstykite varškę. Varškę, cukrų bei kiaušinį gerai ištrinkite.
  6. 5. Ant varškės sluoksnio drėgnomis rankomis paskirstykite likusią tešlą.
  7. 6. Paskui pyragą dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę bei kepkite maždaug 40 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku.
  8. 7. Pjaustykite bei skanaukite tik visiškai atvėsusį. Skanaus!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau pyragų su varške receptų rasite: Pyragai su varške.
Justės morkų pyragas su sūrio glaistu
(1)