Šį kartą noriu Jus visus pavaišinti nuostabiu varškės pyragu su fantastiškai gardžiu citrininiu kremu. Užsukę draugai paragavę iškart paprašė recepto. Vertas visų pačių didžiausių pagyrų.
Ingredientai
Pagrindui:
damų piršteliai: 100 gramų (galima keisti mėgiamais sausainiais)
1. Pagrindui: Damų pirštelius sumalkite su blenderiu bei sumaišykite su lydytu sviestu.
2. Torto formą išklokite su sviestiniu popieriumi bei tolygiai paskirstykite sausainius ir truputį paspaudinėkite, kad pagrindas būtų tvirtesnis.
3. Įdarui: Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
4. Kiaušinių trynius išsukite su 50 gramų cukraus ir sviestu. Į baltymus įberiame žiupsnelį druskos, likusį 50g cukraus bei išplakame iki standžių putų. Varškę gerai išmaišome su tryniais, sudedame miltus bei atsargiai įmaišome baltymus.
5. Gautą masę supilame ant pagrindo bei kepame orkaitėje, kol viršus gražiai paruduos.
6. Citrininiam pagrindui: Kiaušinį išplakite su cukrumi, kol jis šiek tiek pabals. Nutarkuokite gerai nuplautos karštu vandeniu citrinos žievelę bei išspauskite sultis.
7. Sudėkite į kiaušinio plakinį bei supilkite išlydytą atvėsintą sviestą.
8. Gerai išplakame bei dedame į mikrobangę 1minutę. Išėmę paplakame. Ir taip procedūrą kartojame 4 kartus. Gavosi nuostabus tirštas kremas (specialiai dėjome daugiau sviesto, nes nenorėjosi skysto). Šis kremas tikras atradimas - tikras skanumėlis..
9. Galiausiai ant atvėsusio pyrago užtepkite taip pat atvėsintą kremą. Skanaus!
10. Patarimas: Išbandykite su karšto gėrimo puodeliu (pvz: kava). Tikras malonumas!
11. Rekomendacija: Daugiau varškės pyragų receptų rasite: Varškės pyragai.