Gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas

2024-01-16 Autorius Vitos sandėliukas

Gaivus ir nekeptas varškės su sausainiais pyragas
Tai nerealiai skanus nekepto varškės pyrago receptas. Pyragas gaunasi toks gaivus ir pusiau "dietinis". Galiu labai drąsiai pasakyti, kad mes mūsų šeimoje itin mėgstame pačius įvairiausius nekeptus pyragus ir dažnai su jais eksperimentuojame. Vieni pasiseka geriau, kiti blogiau. Tačiau apie šį galiu pasakyti tik pačius gražiausius žodžius, buvo labai greitas suvalgytas. Jau artimiausiu metu tikrai kartosime, tad prisijunkite ir Jūs prie gamybos jau šiandien! Einame prie recepto! :)

Ingredientai

    • sausainiai "Gaidelis": 2 pakelių
    • šokoladiniai sausainiai "Selga": 1 pakelio
    • varškė: 1 kilogramo (geriau riebesnė)
    • citrinos: 2 vnt.
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • cukrus: 0,5-1 puodelio (mėgstantys saldžiau - deda daugiau)
    • razinos: 3 saujų
    • lazdyno riešutai: 100 gramų (tinka ir kitokie)
    • grietinė: 3-4 šaukštų
    • pienas: šiek tiek (sausainių mirkymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasidarome varškės kremą: Varškę suberkite į virtuvinį kombainą, sudėkite grietinę, suberkite cukrų, išspauskite dvi citrinas ir nutarkuokite vienos iš jų žievelę.
  2. 2. Tada viską išsukite (masė gausis itin tiršta bei netolygi).
  3. 3. Riešutus susmulkinkite peiliu ar kombainu (bet nelabai smulkiai, kad būtų ką kramtyti), tada suberkite į varškės masę, taip pat ten pat suberkite ir razinas. Viską išmaišykite.
  4. 4. Imkite sluoksniuoti pyragą: Paimkite stačiakampį kepimo arba šiaip kokį indą. Imkite po vieną sausainį "Gaidelis", mirkykite jį į pieną ir klokite į indą.
  5. 5. Kai išklosite visą dugną, užtepkite puse varškės masės.
  6. 6. Tada taip pat klokite vidurinį sluoksnį tik jau šokoladiniais sausainiais "Selga".
  7. 7. Kai išklosite vidurinį sluoksnį, sudėkite likusią varškės masę.
  8. 8. Tuomet mirkydamos sausainius "Gaidelis" piene užklokite viršutinį pyrago sluoksnį.
  9. 9. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai.
  10. 10. Pjaustykite ir lepinkitės!

Danute Kievisaite

Labai skanu
Atsakyti

Valda

Labai skanus pyragas, dėkui už receptą 🤗
Atsakyti
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)