Trupininis varškės pyragas su obuoliais

2024-10-25 Autorius mitybosdienorastis

Trupininis varškės pyragas su obuoliais
Trupininis varškės pyragas su obuoliais – sotus ir kvapnus pyragas, kuriame dera sviestinė, traški tešla, lengva varškės masė ir gaivūs obuoliai. Iškeptas iki auksinės spalvos, pyragas išlieka purus, o skirtingi sluoksniai susilieja į sodrų, jaukų skonį, kuris puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Kiekvienas kąsnis atskleidžia švelnios varškės, sultingų obuolių ir sviestinių trupinių derinį, sukuriantį tokį gardų saldumyną, kuris patiks visai šeimai.

Redaktorės Vaidos komentaras - klasikinis derinys obuoliai ir varškė. Puikus, sodrus skonis. O jeigu patieksite su vaniliniais (ar kitokio skonio) ledais ar truputėliu plaktos grietinėlės, tikrai nebus žmogaus, kuris atsisakytų tokio deserto. 

Ingredientai

    Pagrindui ir pyrago viršui:
    • Sviestas: 100 g (šaltas)
    • Cukrus: 3 valg. š.
    • Miltai: 150 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    Įdarui:
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Cukrus: 3 valg. š.
    • Varškė: ~300 g
    • Obuoliai: 4-5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Šaltą sviestą sutarkuoti stambia tarka ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Prie sviesto suberti cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Viską trinti rankomis, kol gausis trupiniai.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir į masę sudėti varškę. Viską sutrinti šakute.
  5. 4. Nulupti obuolius ir supjaustyti juos nedidelėmis riekelėmis.
  6. 5. Kepimo formą patepti sviestu ir supilti 3/4 trupinių masės.
  7. 6. Ant viršaus išdėlioti obuolius ir ant jų supilti varškės masę.
  8. 7. Pyrago viršų apibarstyti likusia tešla.
  9. 8. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie 45 min. Mediniu pagaliuku patikrinti ar iškepė.
  10. 9. Patiekti ir skanauti!
Trupininis varškės pyragas su obuoliais
Recepto autorius mitybosdienorastis