Senovinis plokštainis (pyragas) su trapiu pagrindu ir varškės-razinų įdaru.
Nuostabus, nerealus, fantastiškas varškės pyragas-plokštainis! Senoviškas lietuviškas receptas. Purus purus, minkštutis, pilnas skonių. Magiškai skanus! Labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien.
Patarimai, pastebėjimai.
- Jeigu tešla gausis, kiek minkšta kočioti, įdedame ją į šaldytuvą 10 minučių.
- Įdarui aš naudojau varškę iš pakelio.
- Reikės 6 vidutinių arba 5 didelių kiaušinių (be lukšto viso 300 gramų).
- Gamindama naudojau 20x20 centimetrų kepimo formą, bet tinka ir kiek didesnė 20x30 cm.
- Tešlą pagrindui iškočiojau kiek didesnę nei kepimo formos pagrindas ir kepiau ant atskiros didelės skardos. Iškepusią apipjausčiau pagal pagrindo dydį. Kočiojau iškart ant kepimo popieriaus.
Sudėtingumas. Vidutinio sudėtingumo.
Mūsų šeimos recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Fantastika, būtinai kartosime.
Palangos varškėtis
Atsakyti
Vilija
Atsakyti
Dalia
Atsakyti