Trupininis prancūziškas varškės pyragas su avietėmis

2020-09-12 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Trupininis prancūziškas varškės pyragas su avietėmis
Pagal šį receptą pagamintas trupininis varškės pyragas gaunasi su gaivia aviečių rūgštele. Tikras skanumėlis. Valgyčiau ir valgyčiau.

Gaminant naudojau kepimo formą 24 centimetrų.

Ingredientai

    Trupinių masei:
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    Varškės įdarui:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • avietės: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus sumaišykite su cukrumi.
  2. 2. Šaltą sviestą sutarkuokite per burokinę tarką vis "padažydami" į miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Gautą masę, patrinkite tarp pirštų, kad susidarytų trupiniai.
  5. 4. Varškę pertrinkite per sietelį.
  6. 5. Įmaišykite cukrų ir įmuškite kiaušinius. Masę gerai išmaišykite.
  7. 6. Kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  8. 7. Supilkite trečdalį trupinių. Pabarstykite avietėmis ir supilkite varškės masę.
  9. 8. Ant viršaus dėkite avietes ir užbarstykite likusiais trupiniais.
  10. 9. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Lepinkitės!
  11. varškės pyragas su avietėmis
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)
Varškės pyragas su konservuotais persikais
(7)