Labai skanus paprastas keptas jogurtinis pyragas

2023-10-05 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanus paprastas keptas jogurtinis pyragas
Greitai bei nesudėtingai pagaminamas, minkštas, purus, nuostabus jogurtinis pyragas-keksas prie pusryčių kavos arba popietinės arbatos. Ypač gardus kol dar vos šiltas. Bet gardus ir po kelių dienų, jei laikomas suvyniotas arba sandariai uždarytas. Tikrai labai drąsiai rekomenduoju išmėginti jau šiandien, nes tikrai tikrai labai skanus. Vertas visų didžiausių pagyrų. :) 

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • riebus naminis natūralus, nesaldintas jogurtas: 1 puodelio - 250 mililitrų (tinka ir iš parduotuvės)
    • cukrus: ~150-200 gramų (priklausomai kip saldžiai mėgstate)
    • apelsinų žievelė: iš 2 vnt.
    • augalinis aliejus: trečdalio puodelio - 80 mililitrų (naudoju nerafinuotą graikinių riešutų)
    • miltai: ~2,5-3 puodelių (naudoju "ekstra", 405 D)
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus su vanile: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių apelsinus švariai nušveiskite karštu vandeniu su soda, perpilkite verdančiu vandeniu bei nutarkuokite oranžinę dalį.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakite kartu su cukrumi, apelsino žievele bei vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite jogurtą, aliejų bei gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada miltus sumaišykite su druska bei kepimo milteliais. Šaukštu įmaišykite į skystąją tešlą, tik nepersistenkite. Tešla turi gautis pakankamai skysta, gal grietinės tirštumo, todėl miltų kiekį pagal tai ir reguliuokite (naudojant kitokius miltus gali pakakti ir 2 puodelių).
  5. 4. Tešlą supilkite į aliejumi pateptą kepimo formą bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 30-35 minutes, tikrinkite mediniu iešmeliu. Lepinkitės!
  6. labai skanus paprastas keptas jogurtinis keksas
  7. 5. Pastebėjimas: Vietoje apelsinų žievelių galite naudoti laimo arba citrinų žieveles. Žieveles galite pakeisti aguonomis ar įdėti mėgiamų kapotų riešutų arba džiovintų vaisių. Galite ir nieko nedėti.
  8. 6. Pastebėjimas: Pyragas bus itin gardus, drėgnas bei toks išliks ilgėliau, jeigu dviejų apelsinų ir vieno laimo vaisiaus sultis sumaišysite su 2 šaukštais paprasto cukraus bei gausiai sulaistysite dar šiltą pyragą...

Gabrielė

Šiandien kepsiu antrą kartą, nes vakar tik iškepus, buvo per kelias akimirkas suvalgytas. Labai patiko. :)
Atsakyti
Obuolių ir slyvų pyragas "Saulės bučinys"
(2)