Kitoks pyragas: Ananasų pyragas su grietinėlės kremu

2020-02-19 Autorius Lithuanian in the USA

Kitoks pyragas: Ananasų pyragas su grietinėlės kremu
Iškepęs šis pyragas būna standus bei purus, toks išlieka ir po kelių dienų, jei yra laikomas šaldytuve. Aš pati pyragą kepiau 2 mažose formelėse, bet drąsiai galima kepti ir vienoje formoje, arba padvigubinti ingredientų kiekį ir iškepti didelėje kepimo formoje. Pyragas ganėtinai nemažai iškyla, išsipučia, dėl to, jeigu norisi, kad kremas lygiai padengtų pyragą, galima pyrago viršų šiek tiek nupjauti išėmus pyragą iš kepimo formos. Jeigu nemėgstate daug grietinėlės ant pyragų, tada kremo porciją sumažiname perpus. 

Ingredientai

    Pyrago masei:
    Kremui:
    • konservuoti ananasai saldžiame sirupe: 280 gramų (sirupo nenupilame)
    • šalta plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukraus pudra: 2,5 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Aš pati naudojau 2 nedideles kepimo formas (kiekviena 13x13 centimetrų dydžio).
  3. Reklama
  4. 3. Ananasus skirtus pyrago masei sutrinkite kokteilinėje. Trinti ananasai turi išlikti su skystimu, bet jeigu susidarė itin daug skysčio, tada šiek tiek nupilkite.
  5. 4. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų bei kepimo sodą. Paskui įmaišykite vanilės ekstraktą, trintus ananasus bei kiaušinius. Maišykite, kol gausite vientisą masę.
  6. 5. Tuomet supilkite į kepimo formą arba formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs patikrinkite įdūrę medinį dantų krapštuką į pyrago vidurį - jeigu ištraukus krapštukas švarus, tada išimkite pyragą iš orkaitės, jeigu ne, tuomet dar pakepkite šiek tiek ilgiau.
  7. 6. Iškepusį pyragą palikite visiškai atvėsti.
  8. 7. Kremas: Grietinėlę sumaišykite viename inde su cukraus pudra ir plakite mikseriu, kol grietinėlė sustandės (nebekris nuo mikserio šluotelių). Grietinėlę pabaigoje plakame atsargiai, kad neperplaktume ir ji nesušoktų į gumuliukus.
  9. 8. Ananasus sutrinkite kokteilinėje, nukoškite sietelyje, kad neliktų skysčio ir šaukštu įmaišykite į grietinėlę.
  10. 9. Palikite kremą šaldytuve mažiausiai 15 minučių.
  11. 10. Ant pyrago viršaus užtepkite grietinėlės kremą. Jeigu pyrago viršus itin iškilo, galite jį lygiai nupjauti išėmus iš kepimo formos.
  12. 11. Pyragą galima, jeigu norisi, papuošti ananasais arba kitais vaisiais. Pasilepinkite!
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau ananasų pyragų receptų rasite: Ananasų pyragai.
Skaniausias šlapias morkų pyragas su glajumi
(69)