Paprastas kavos pyragas su šokolado gabaliukais ir grietine

2024-01-15 Autorius WorldRecipes.lt

Paprastas kavos pyragas su šokolado gabaliukais ir grietine
Paprastas, saldus ir be galo skanus pyragas su kava ir prie kavos. Tokiems pyragams aš niekada negalėjau ir tikriausiai jau niekada negalėsiu atsispirti.

Originaliame recepte, kurį seniau gamindavau, pyragas buvo be šokolado, bet laikui einant sugalvojau, kad jį papildysiu šokolado gablaiukais. Ir jie tikrai čia tinka. O ir viskas kas su šokoladu būna skaniau, ar ne?:) Bet jei jų neturite, tai galite ir nedėti!

Ingredientai

    Pyragui:
    • kambario temperatūros sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 220 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpi kava: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 190 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 90 gramų
    • šokolado gabalėliai: 0,5 stiklinės (pasirinktinai)
    Kavos glaistui:
    • tirpi kava: 2 arbatinių šaukštelių
    • miltelinis cukrus: 150 gramų
    • lydytas sviestas: 20 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tada 20 centimetrų skersmens kepimo formą išklokite su kepimo popieriumi.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą bei cukrų iki šviesios purios masės. Nuolatos plakdami po vieną įmuškite kiaušinius.
  5. 4. Kavos granules bei vanilę gerai sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu šilto vandens.
  6. 5. Supilkite gautą mišinį į sviesto masę bei gerai išplakite.
  7. 6. Po to įsijokite miltus bei kepimo miltelius, sudėkite grietinę ir viską išmaišykite. Įmaišykite šokolado gabalėlius.
  8. 7. Tada tešlą perkelkite į kepimo formą, išlyginkite paviršių bei kepkite maždaug 45 minutes (ar jau iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku).
  9. 8. Paskui išėmusios iš orkaitės leiskite pravėsti apie 5 minutes formoje, tuomet perkelkite ant metalinių grotelių ir baikite vėsinti.
  10. 9. Kavos glaistui skirtas granules ištirpinkite 1-2 valgomuosius šaukštus šilto vandens, po to gerai išmaišykite su milteliniu cukrumi bei sviestu.
  11. 10. Aptepkite glaistu atvėsintą pyragą. Skanaukite!
Rumuniškas varškės pyragas
(20)
Trupininis vyšnių pyragas
(13)