šviežios vyšnios: ~300 gramų (dėkite pagal savo skonį)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi.
2. Po vieną įsukite kiaušinius, gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei viską pamažu sijokite į sviesto masę, maišykite.
Reklama
3. Kai maišyti jau taps neįmanoma, pradėkite minkyti tešlą. Jeigu tešla gavosi pakankamai skysta/minkšta, įdėkite dar šiek tiek miltų, bet nepadauginkite. Aš galvoju, jog geriau įdėti kiek per mažai, nei per daug (padauginus miltų, tešla gausis kieta, o iškepusi bus neskani, sunkiai įkandama).
4. Tada užminkytą tešlą suformuokite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę bei padėkite šaltai, kol ruošite įdarą.
5. Tuomet įdarui gerai ištrinkite varškę su 2 šaukštais cukraus, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais.
6. Vyšnias gerai nuplaukite, nusausinkite, išimkite kauliukus.
7. Po to atšalusią tešlą padalinkite į dvi dalis - vieną didesnę sunaudosite pagrindui, mažesniąja viską uždengsite. Taigi, didesnę tešlos dalį galite iškočioti bei įtiesti į kepimo formą (22 centimetru atsegamais kraštais), tačiau aš dariau paprasčiau - gnybiau po gabaliuką tešlos ir mečiau į skardą, išklotą su kepimo popieriumi, kad pasidengtų dugnas.
8. Ant viršaus paskleiskite varškės masę, užberkite vyšnias bei užbarstykite cukrumi, viską padenkite likusia tešla.
9. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.