Mielinės pynutės - brioche su abrikosais ir šokoladu

2023-09-11 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinės pynutės - brioche su abrikosais ir šokoladu
Aš tikrai labai mėgstu pačius įvairiausius prancūziškus kepinius, tad man itin patiko ir šios mielinės pynutės. Laiko gaminant aišku užtrunka, bet užtat vėlyviems pusryčiams su šeima mėgavomės šilta brioche su kava ir apelsinų sultimis. Tikras petit dejeuner! Drąsiai rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Palepinsite ne tik save, bet ir šeimą arba užsukusius svečius. Imkite nuostabų receptą!

Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 mažesnės arba vienai itin didelė pynė.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: ~4 stiklinių (gali reikti kiek daugiau)
    • šviežių mielių: 30 gramų
    • pieno: 375 mililitrų
    • sviesto: 180 gramų
    • cukraus: 0,5 stiklinės
    • druskos: žiupsnelio
    • kiaušinių: 3 (+ 2 trynių)
    • abrikosų: 2
    • šokolado: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kambario temperatūros pieną sumaišykite su mielėmis ir viena stikline miltų.
  2. 2. Uždenkite švariu drėgnu rankšluostėliu ir palikite šiltai maždaug 20 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dideliame dubenyje mikseriu išplakite sviestą, cukrų, 2 kiaušinius ir 2 trynius. Jei lieka mažų sviesto gabaliukų - nieko tokio.
  5. 4. Įmaišykite mielių mišinį.
  6. 5. Tuomet suberkite likusius miltus ir dar kiek pamaišykite su tešlos antgaliu.
  7. 6. Tešlą išverskite ant gerai miltais pabarstyto stalo ir šiek tiek paminkykite.
  8. 7. Padalinkite į tris dalis ir supinkite pynę, tarpuose prikaišiodami abrikosų bei šokolado gabaliukų.
  9. 8. Dėkite į kepimo formą, išklotą su kepimo popieriumi ir palikite šiltai pakilti maždaug 60 minučių.
  10. 9. Po to pakilusią pynę aptepkite likusiu išplaktu kiaušiniu.
  11. 10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  12. 11. Pjaustykite ir skanaukite!
Pyragas su šaldytomis uogomis
(1)