Tai desertas kilęs iš Bretanės, jis yra kepamas tiek su alkoholyje išmirkytomis džiovintomis slyvomis, tiek su razinomis. Mūsų šalyje jis nėra labai įprastas, tad pirmiausia sugalvojau išbandyti klasikinį variantą, kuris yra gaminamas be slyvų. Pyragas nėra labai įprastas lietuviškam gomuriui, bet tikrai labai skanus. Jį galite valgyti su mėgstama
uogiene, galite skanauti ir vieną.
Šį kartą pabijojau pilti tiek pieno, kiek buvo parašyta - 750 mililitrų (aš pyliau 500 mililitrų), kitą kartą būtinai bandysiu supilti visą.
Šis pyragas itin greitai paruošiamas, jeigu turite po ranka mikserį. Taip pat jis patogus susipjausčius gabaliukais vežtis į kokią kelionę, kai norisi užkandžiauti.
Vaida
Atsakyti