Aukštyn kojom: karamelinis pyragas su pudingu iš sutirštinto pieno

2021-03-10 Autorius WorldRecipes.lt

Aukštyn kojom: karamelinis pyragas su pudingu iš sutirštinto pieno
Šiandien kepiau net 2 lygiai tokius pat pyragus per vieną dieną. Tik toks pastebėjimas: pirmasis pyragas kepė 60 minučių, o iš orkaitės jį išėmiau tik praėjus geroms 15 minučių po kepimo. O štai antrasis kepė 60 minučių ir buvo išimtas iškart. Pirmasis buvo tvirtesnis ir sausesnis (bet ne sausas) biskvitas, o antrasis buvo šlapias. Abu gavosi tikrai labai skanūs! Tad rinkitės variantą, kuris Jums labiau patiktų. 

Kodėl mane patraukė šio pyrago receptas ir nusprendžiau taip paeksperimentuoti? Nes šokoladinė biskvito masė į formą yra pilama pirmiau, o tuomet ant viršaus šviesioji pudingo masė, bet kepant jos apsikeičia vietomis. Kažkokia mistika! 

Pirmą kartą rekomenduočiau gaminti iš pusės nurodytos normos, nes jis tikrai didokas. Pamėginkite, pažiūrėkite, ar patinka ir kaip patinka labiau - kietesnis ar minkštesnis. Be to, jei Jūsų šeimoje nedaug narių, tai galite visko ir nesuvalgyti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Karamelei:
    • cukrus: 150 gramų
    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 2 puodelių (1 puodelis - 240 mililitrų; arba pagal skonį)
    • tirpintas sviestas: 100 gramų
    • pienas: 240 mililitrų
    • miltai: 2 puodelių
    • kakava: 4 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Pudingui
    • sutirštintas pienas: 2 skardinių
    • kiaušiniai: 2 + 1 trynio
    • pienas: 320 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Pradėkite ruošti karamelę. Cukrų berkite į keptuvę ir kantriai virš vidutinės kaitros, kad nedegtų, jį tirpinkite, kol cukrus tampa gintaro spalvos skysčiu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet jį pilkite į kepimo formą ir labai greitai ją gerai pasukiokite, kad karamelė pasiskirstytų po dugną. Ji labai greitai sukietės, todėl reikia tai daryti iškart, tą pačią sekundę.
  5. 4. Kol cukrus lydosi, pagaminkite biskvito masę. Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi, pilkite tirpintą sviestą ir pieną, plakite.
  6. 5. Atskirame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą, po truputį pilkite į plakinį ir išmaišykite iki vientisos masės. Pilkite į kepimo formą ant karamelės.
  7. 6. Plakite pudingo masę. Į plaktuvą pilkite sutirštintą pieną, paprastą pieną, muškite du kiaušinius ir vieną trynį, išplakite ir pilkite į kepimo formą ant biskvito masės.
  8. 7. Kepimo formą statykite į kepimo skardą (arba didesnį kepimo indą) su vandeniu ir dėkite į orkaitę maždaug 60 minučių.
  9. 8. Kaip ir minėjau, jeigu norisi kietesnio biskvito, tai po valandos išjunkite orkaitę, bet pyragą dar palaikykite joje maždaug 15-20 minučių. O jeigu minkšto - traukite iškart.
  10. 9. Ištraukus iš orkaitės pyragą apverskite aukštyn kojom į lėkštę. Valgykite atvėsusį.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.
Ravani - graikiškas pyragas
(3)
Tarta su varške ir apelsinais
(2)