Persikas - jogurtinis tortas su persikais

2023-08-01 Autorius WorldRecipes.lt

Persikas - jogurtinis tortas su persikais
Praėjusi savaitgalį buvo mano dukros gimtadienis. Ta proga padariau štai tokį jogurtinį tortą su persikais, kurį mes vadinam labai paprastai - "Persikas". Visi užsukę svečiai liko patenkinti, bet svarbiausia, kad dukra liko itin patenkinta. Sakė, kad labai nuostabus, tad pasidalinu receptu su Jumis, tikiuosi pravers šis receptas ir Jums! :) 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušinių: 3
    • miltų: 5 valgomųjų šaukštų
    • cukraus: 5 valgomųjų šaukštų
    • pieno: 1,5 valgomojo šaukšto
    • aliejaus: 1,5 valgomojo šaukšto
    Kremui:
    • konservuotų persikų: 1 indelio
    • persikų jogurto: 500 mililitrų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • 35% riebumo grietinėlės: 450 mililitrų
    • persikų želė: 1 pakelio
    • želatinos: 5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinius išplakite su cukrumi didžiausiu greičiu, kol masė padvigubės.
  2. 2. Atsargiai įmaišykite miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įmaišykite pieną ir aliejų.
  5. 4. Tuomet 24 centimetrų skersmens formą išklokite su kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė.
  7. 6. Biskvitą palikite atvėsti formoje.
  8. 7. Kremas: Želatiną užpilkite 175 mililitrais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti.
  9. 8. Persikus sutrinkite blenderiu, 3 puseles pasilkite papuošimui.
  10. 9. Supilkite į jogurtą ir dar vieną kartą sutrinkite iki vientisos masės.
  11. 10. Želatiną ištirpinkite ant vandens vonelės ir nukelkite.
  12. 11. Kai šiek tiek atvės, sumaišykite su keliais šaukštais kremo masės.
  13. 12. Tuomet supilkite želatiną į likusį kremą.
  14. 13. Grietinėlę su cukrumi išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į kremą.
  15. 14. Padėkite į šaldytuvą kol šiek tiek sustings - iki grietinės tirštumo.
  16. 15. Torto surinkimas: Biskvitą perpjaukite į du "padus".
  17. 16. Pirmąjį dėkite į formą (kepimo popierių palikite formoje).
  18. 17. Užpilkite pusę kremo.
  19. 18. Tuomet dėkite antrą biskvito sluoksnį ir užpilkite likusiu kremu.
  20. 19. Pastatykite į šaldytuvą maždaug 1-2 valandoms, kad sustingtų.
  21. 20. Želė pakelio turinį ištirpinkite 400 mililitruose karšto vandens ir atvėsinkite.
  22. 21. Ant torto viršaus išdėliokite persikų gabaliukus ir užpilkite želė.
  23. 22. Laikykite, kol sustings - idealiausia per visą naktį. Skanaukite!
  24. persikas - jogurtinis pyragas su persikais
  25. 23. Pastebėjimas: Patiekdama aš dar pabarsčiau šiek tiek tarkuoto šokolado, bet tai nėra būtina.
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)
Tortas Varškinis gaivumėlis
(11)