Morkų pyragas su kremu

2024-01-27 Autorius Pietų stalas

Morkų pyragas su kremu
Šį morkų pyragą kepiau jau dvi dienas iš eilės, nes taip greitai su šeima jį suvalgėme. Tikrai be galo patiko. Itin paprastas paruošti, greitai pagaminamas, o galutinis rezultatas fantastiškas. Prie puodelio mėgstamos kavos visiškai idealus. Morkų jame visiškai nesijaučia, jos tik priduoda papildomo saldumo ir drėgmės. Tikrai rekomenduoju Jums visiems šį receptą, nes esu visiškai tikra, kad įtrauksite jį į savo mėgstamiausių sąrašus. Gaminam!

Ingredientai

    • miltų: 250 mililitrų
    • cukraus: 230 mililitrų (+4 valgomųjų šaukštų kremui)
    • kiaušinių: 2
    • aliejaus: 125 mililitrų (naudoju kokosų aliejų)
    • grietinės: 2 valgomųjų ašukštų
    • morkų: 3-4
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo miltelių: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sodos
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 mililitrų
    • kreminio sūrelio: 180 gramų (naudojau Rama Bonjour)
    • šokolado drožlių (arba pabarstukų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas sutarkuokite per smulkią tarką.
  2. 2. Tada miltus sumaišykite su cukrumi, kepimo milteliais, soda bei prieskoniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite morkas, kiaušinius, grietinę ir aliejų. Išmaišykite ganėtinai skystoką tešlą.
  5. 4. Pilkite į sviestu pateptą kepimo formą (arba dar geriau kepimo popieriumi išklotą tortinę - nes man ganėtinai sunkiai išsivertė iš širdelės formos).
  6. 5. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-45 minutes.
  7. 6. Kremas: Grietinėlę su keliais šaukštais cukraus išplakite iki standumo.
  8. 7. Atsargiai įmaišykite kreminį sūrelį.
  9. 8. Atvėsusį pyragą aptepkite kremu ir puoškite šokolado drožlėmis.
  10. 9. Gerai atvėsinkite šaldytuve.
  11. 10. Pjaustykite ir skanaukite!