Kaimiškas pyragas, dar vadinamas Hermanu arba Vatikano duonele

2020-03-17 Autorius Sniegena

Kaimiškas pyragas, dar vadinamas Hermanu arba Vatikano duonele
Kažkodėl šį pyragą kepu tik pavasarį. Gal tam įtakos saulės šviesa turi. Visada jai nušvietus norisi į kaimą, norisi po laukus palakstyt, vaikystę prisimint... Na ir prisiminus vaikystę be abejonės močiutės pyragai atsiranda prisiminimuose. Būtent šio pyrago skonis labiausiai ir primena vaikystę. Kai kurie šį pyragą vadina Hermanu, bet aš jį apibrėžiu kaip Vatikano duonelė. Kažkada iš kolegės gavau raugo, gerai, kad jį išlaikyti nėra sudėtinga - reikia tik įdėti į šaldytuvo kamerą. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Raugui:
    • miltai: 1 stiklinės
    • pienas: 1 stiklinės
    • cukrus: 1 stiklinės
    Pyrago tešlai:
    • miltai: 2 stiklinės
    • kiaušiniai: 4
    • aliejus: 1 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai pyragui reikia raugo, paimkite raugui skirtus ingredientus, visus juos supilkite į didelį dubenį, užmaišykite ir palikite kambario temperatūroje rūgti 3-4 dienas, vis pamaišydamos. Ir viskas! Raugas jau paruoštas!
  2. 2. Pyrago tešla Visus ingredientus skirtus pyrago tešlai suberkite / supilkite į atskirtą vieną raugo dalį. Gerai išmaišykite mediniu šaukštu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet sudėkite mėgstamus pagardus - riešutus, džiovintus vaisius, šokoladą ir pan. Galima ir niekuo negardinti, vis tiek bus labai skanu.
  5. 4. Tešla turi būti tąsi, tirštos grietinės konsistencijos. Sukrėskite ją į kepimo formą ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę (tešla turi užpildyti pusę kepimo formos - kepdama tikrai pakils dvigubai).
  6. 5. Po 30 minučių sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar pusvalandį. Iškepusio pyrago viršus būna suskilęs ir įgavęs gražų rusvą atspalvį.
  7. 6. Rekomenduoju valgyti su šaltu pienu - ypač dera, bet tikrai skanu ir arbata, ar kava užsigerti. Jei norite, kad pyragas atrodytų gražiau - viršų galite šokoladiniu ar kitokiu glaistu apipilti.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragų receptų rasite: Pyragai.

Rima Vilkelienė

Kepu šį pyragą, bet truputį kitaip. Raugą rauginu 10 dienų,kasdien jį pamaišydama 1 kartą. 5 - tą dieną pilu stiklinę pieno, cukraus, miltų. 10 dieną kepu,jį vadinu Helmantu.
Atsakyti

Virginija

Vat būtent toki pyragą prisimenu kepdavo mano mamytė . ilgai raugindavo bet visuomet gaudavosi tobulai skanus . Pasinaudosiu jūsų patarimu ir pabandysiu išsikepti pati ir prisiminti vaikystės skonį. Ačiū jums už patarimą.

Audrone

Mes su broliu ji pavadinimą "darmaniuku". Mama augino, kepdavo dažnai, skanu
Atsakyti
Pyragas su apelsinų džemu ir apelsinine glazūra
(1)
Drėgnas ir aromatingas morkų pyragas
(24)